Albert Cuyp markt

De Albert Cuyp markt in Amsterdam Alles over de Albert Cuyp markt in Amsterdam! Lees hier alles over de schoenenwinkels op deze markt. Ontdek de Albert Cuyp van Amsterdam hier!

In het hart van Amsterdam ligt de populairste markt van heel Nederland: De Albert Cuyp markt. Een markt van haring, kaas en bloemen. Deze markt is misschien wel dé populairste markt van heel Amsterdam. Jong, oud, toeristen en fashion lovers struinen regelmatig over dit gezellige stukje van Amsterdam. Op de markt is er werkelijk van alles te koop: groenten, fruit, kleding, schoenen en beauty producten. Maar ook stoffen- en fournituren winkels ontbreken hier niet.

Vergeleken met de Noordermarkt is de Albert Cuyp markt een stuk groter en gevarieerder qua aanbod. Ook is de Albert Cuyp elke dag open, behalve op zondag. De markt is geopend van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.00. De markt is bereikbaar met tram 3, 4, 12, 16, 24 en 25. Maar ook met de auto kan je hier makkelijk parkeren. Voor korte bezoeken kan je parkeren aan de Van Woustraat. Dit kost 10 cent per uur. Voor lange bezoeken is de garage Heinekenplein een goede optie. Deze garage ligt bij de supermarkt Dirk van den Broek.

Fashion en schoenen 

De Albert Cuyp markt is bij uitstek de markt voor echte fashion en schoenen liefhebbers. Boetiekjes liggen verscholen in de verschillende zijstraten van deze markt. Dus sla die zeker niet over. Als je deze markt bezoekt, neem dan de tijd om op onderzoek uit te gaan. Ook op het Gerard Douplein vind je de leukste boetiekjes en winkels met een uniek aanbod aan kleding, vintage en schoenen. Leuke schoenenwinkels liggen op en rondom de Albert Cuyp, hier alvast wat tips!

Axi schoenen Alles over de Albert Cuyp markt in Amsterdam! Lees hier alles over de schoenenwinkels op deze markt. Ontdek de Albert Cuyp van Amsterdam hier!

Een tip voor fashionable schoenen tegen budget prijzen is Axi schoenen. Hier scoor je een paar laarzen voor 15 euro. Ze hebben ook vaak een super aanbod aan hoge hakken. Tip: koop altijd een maatje groter. Verwacht geen super kwaliteit, maar wel prijzen waar je blij van wordt!

Betsy Palmer

Een schatkamer van schattige schoenen, dat is Betsy Palmer. Bij Betsy Palmer zijn alle schoenen uniek en met de beste zorg uitgekozen. Je zal dus niet snel een andere schoenenwinkel tegenkomen met een soortgelijk aanbod. Houd je dus van opvallend of wil je niet met de rest mee gaan? Dan moet je zeker een kijkje nemen bij Betsy Palmer.

Springer shoes

Deze schoenenwinkel bevindt zich midden op de Albert Cuyp en verkoopt onder andere verschillende merken. Denk aan Babyphat, Birkenstock, Heidi Klum. Converse All Stars en nog veel meer.

Eten en drinken 

De Albert Cuyp is een ras Amsterdamse markt die sfeer en gezelligheid ademt. Typische Mokum cafeetjes, een patatje oorlog en verse stroopwafels zorgen voor dat echte Amsterdamse gevoel. Bovendien zijn er ook veel leuke pleintjes rondom de Albert Cuyp markt. Denk aan het Gerard Douplein en het beroemde Heinekenplein, grenzend aan de Heineken Brouwerij. Hier vind je tal van leuke bistro’s, cafeetjes en restaurants. Hieronder een aantal tips:

Bazar Alles over de Albert Cuyp markt in Amsterdam! Lees hier alles over de schoenenwinkels op deze markt. Ontdek de Albert Cuyp van Amsterdam hier!

Midden op de Albert Cuyp ligt het Arabische restaurant Bazar. Bij binnenkomst waan je je op een typische souk: gezelligheid, muziek en heerlijk eten. Het interieur is er kleurrijk en sfeervol en de mensen zijn erg gastvrij. Verwacht typisch Mediterraans eten met gerechten afkomstig uit Noord-Afrika en het Midden Oosten.

The Chocolate Bar

Hip, happening en trendy dat is de Chocolate Bar. Gelegen in een zijstraat van de Albert Cuyp. Deze bar is gebouwd in de style van de sixties en seventies. Geniet van heerlijke clubsandwiches, oer-Hollandse uitsmijters of van een heerlijke warme chocolademelk. Of dineer hier ’s avonds een keer ter afwisseling. De menukaart wisselt om de twee weken. Op zoek naar wat meer gezelligheid? Van donderdag tot en met zondag zetten verschillende dj’s de Chocolate Bar op z’n kop!

The French Cafe restaurant

Bij deze typische Franse bistro heb je even het gevoel alsof je in Parijs zit. Lunch op z’n Frans met gerechten als steak tartare, paté de campagne, escargots en kreeft. ’s Avonds verandert deze bistro in een restaurant en kan je hier genieten van een heerlijk Frans diner. Bon appetit!