Mode trend 2014: Sicilië bij Dolce & Gabbana

Dat de wereld als geheel een plekje heeft veroverd in het modehart van menig designer, is dit seizoen echte fashionjunks niet ontgaan. Zo liet Alexander McQueen zich inspireren door tribal prints in Afrika en koos Kenzo voor de onderwaterwereld. Dolce & Gabbana gaat terug in de tijd en laat zich inspireren door het eiland Sicilië. Denk aan drukke prenten van oude theaters, glimmend goud en schoenen met zuilvormige hakken.

Griekse tempels

Griekse tempels en theaters en symbolen van klassieke architectonische perfectie komen tot leven in de lente zomer collectie 2014 van het Italiaanse modehuis. Kleuren als zwart, rood, donkergroen en goud overheersen en stoffen als organza kant, goud geverfd leer, gelakt zijde en brokaat komen aan bod in de collectie.

Prints

Prints van oude munten die werden gebruikt in verschillende steden van het eiland zijn bevestigd op schoenen  en bloemen uit de amandelboom worden met de hand beschilderd en afgedrukt op stoffen om een driedimensionaal effect te creëren. Maar ook zien we traditionele decoraties van Siciliaans keramiek en lithografie van oude Siciliaanse tempels.

Accessoires en schoenen

Op het gebied van accessoires worden twee nieuwe it-bags geïntroduceerd: de nieuwste Sofia en Sara bags worden getoond op de catwalk naast de klassieke en iconische Sicily en Dolce Bags. Wat schoenen betreft gaat Dolce & Gabbana voor zuilvormige high heels en houten wegdes ingelegd met munten en stenen. Ook zien we platte sandalen gedecoreerd met munten en stenen en hoofdbandjes en riemen versierd met antieke munten. Van de rokjes, jurkjes en T-shirts tot de schoenen en accessoires, de collectie is gemaakt door de beste vakmannen.