Mode & fashion: Er uitzien als een echte Parisienne!

Je hoeft niet geboren te zijn in Parijs om er als een echte Parisienne uit te zien. Want de style van Parijse vrouwen is een attitude, een manier van leven. Daarom houden deze dames er een bepaalde levensstijl op na waarbij fashion een belangrijke rol speelt in hun daily life. Een echte Parisienne  volgt een aantal gouden regels als het op mode aankomt, ook als het gaat om hun zogenaamde ‘chaussure’. Benieuwd waar deze stijlvolle vrouwen op letten als het op accessoires & schoenen aankomt?

De Parisienne look 

De echte Parisienne houdt van basics als het op kleding aankomt. Maar daarbij geldt wel dat schoenen en accessoires ’key’ zijn in haar persoonlijke stijl. Het maakt niet uit welk figuur je hebt: dik, dun, lang of kort, want elke vrouw weet dat deze twee items het makkelijkste zijn aan te passen no matter what you’re size is. Als je daarnaast investeert in goede accessoires en schoenen, kan je dit compenseren met niet al te dure kleding. Want laten we eerlijk zijn: 9 van de 10 valt dit niet op als je twee keer dezelfde basic aan hebt. Het zit ‘m in de schoenen & accessoires. Dus daarom geldt voor een typische Parisienne look: accessoires zijn dé It-items!

Schoenen

Vrouwen drukken hun fantasieën vaak uit in schoenen, schoenen zijn het symbool van wie we willen zijn: sexy, mooi & elegant. Wat waarschijnlijk de reden is dat vrouwen schoenen kopen waarvan ze weten deze nooit te zullen dragen. De echte Parisienne houdt net zoveel van schoenen als tassen: ze heeft er genoeg, maar een nieuw paar kan ze niet weerstaan. Daarnaast transformeren schoenen je hele look. En een echte Parisienne weet: Beter één paar fabulous shoes dan een kast vol vodden.

De schoenenkast van een echte Parisienne bestaat uit:

  • Ballerina’s: voor elke gelegenheid. Goud voor overdag en zwart voor ’s avonds
  • Sandalen: een must voor de zomermaanden
  • Paardrijlaarzen: met een jurk, rok of shorts. Echte Parisiennes laten deze maken door een specialist.
  • Zwarte heels: een paar goede zwarte heels gaan een heel leven mee.
  • Penny loafers: Simpel & stijlvol. Draag met opvallende sokken en een boyfriend jeans om de preppy look te voorkomen. Draag met midi-skirt en kasjmieren truitje voor de ultieme preppy look?