Musthaves & DIY: Maak je eigen transparante clutch!

In tijden van crisis wordt je gedwongen creatief te zijn. Vandaar dat vele fashionista’s de overstap maken naar het DIY principe. DIY betekent letterlijk Do it Yourself. Het leuke van DIY is dat je alles kan maken zoals jij dat wil. Denk bijvoorbeeld aan dat ene te gekke designer jurkje of die te gekke tas. Binnen no time creëer je je eigen look-a-like én dat tegen een betaalbaar prijsje.

Do it yourself!

Eén van de modetrends van 2013 is de transparant trend. Dit is ook niet onopgemerkt gebleven bij streetstyle fashionista’s en DIY-junks. Want laten we eerlijk zijn: deze trend hoeft absoluut niet duur te zijn! Het enige dat je daarvoor nodig hebt is wat gereedschap, materiaal en een hoge dosis creativiteit! Het maken van je eigen schoenen kan nog wel eens een klus zijn. Maar net zo belangrijk én een stuk makkelijker is het designen van je eigen tas, zie hier de transparante clutch!

Benodigdheden:

  • Een grote rechthoek van transparant PVC. Een dikte van 3mm is goed. Zorg ervoor dat dit niet te dun is.
  • 5 ronde studs met schroeven
  • Plakband
  • Een pen
  • Schaar
  • Mulitperforator
  • Een liniaal
  • Een stuk papier of karton A1 formaat

Stap 1: Teken de sjabloon op het papier. Je kan natuurlijk zelf bepalen wat de afmetingen zijn. Hieronder vind je alvast een richtlijn.

Stap 2: Knip je sjabloon uit en plak het met wat plakband op het PVC.

Stap 3: Knip het PVC uit met behulp van het sjabloon

Stap 4: Verwijder het sjabloon van het PVC

Stap 5: Vouw de hoeken over elkaar zodat er een envelop model ontstaat. Begin bij beide zijkanten, daarna de bodem en tenslotte de flap.

Stap 6: Bepaal waar u uw studs gaat plaatsen om de envelop vorm vast te zetten. Tip: Leg kleine gekleurde cirkels op de sjabloon om een idee te geven waar de gaten moeten komen  voor de studs. Gebruik de perforator om gaten in verhouding tot de grootte van de schroef in de studs te maken.

Stap 7: Duw de schroef door de onderkant en draai de schroef aan bij de top.

Stap 8: Voor de onderste gaten: controleer eerst het bovenste gat en markeer de binnenkant van het gat met een pen. Open vervolgens de tas om aan de binnenkant een gat te maken.

Stap 9: Zodra je alle gaten hebt gemaakt sluit dan de clutch om te bepalen waar de stud komt die zal fungeren als sluiting.

Stap 10: Markeer deze met een pen en gebruik vervolgens de perforator om een gat te maken in de onderkant van de opening. Rijg de stud alleen door de enkele onderste laag. Vervolgens maak je een gat in de klep van de tas die moet worden gebruikt om de opening te beveiligen. Dit doe je door het gat over de stud te bevestigen.

En voilá je hebt je eigen handmade clutch! Super mooi bij je transparante of andere mooie schoenen. Tip: Stop er een vrolijke portemonnee in of andere kleurrijke items voor een extra leuk effect. Zie hieronder!

Nooit meer zoeken naar je sleutels of lipstick!

Hier nog wat fashionista’s die je voor gingen!