Mode en fashion: Top 10 celebrity stylisten

Een heel team is verantwoordelijk voor de looks van menig celebs. Want tiptop eruit zien is een must in Hollywood en dat kan niet zonder een leger aan haarstylisten, visagisten en mode experts. Toch zijn er inmiddels tal van stylisten die een naam hebben opgebouwd en een begrip zijn in Hollywood . Celebs als Mariah Carey, Rihanna en Jennifer Lopez kunnen niet zonder en hebben vaak een vast team waarmee ze al jaren samenwerken. Benieuwd naar de sterren achter de sterren? Zie hier de top 10 celebrity stylisten van Hollywood.

1. Leslie Fremar 

Leslie Fremar staat bekend om haar perfecte rode loper looks voor tal van celebs. Met een loyale lijst van A-listers en langdurige samenwerkingen met topontwerpers uit de mode industrie is Leslie een begrip in Hollywood.De kans dat haar clientèle een modeflater slaat, ligt namelijk dichtbij 0. Met Leslie aan je zijde kan je dus gerust je hart ophalen. Onder aan klantenkring vallen onder andere Julianne Moore, Charlize Theron, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson en Jennifer Connelly.

2. Petra Flannery 

Deze dame is alles behalve voorspelbaar en eentonig. Met haar cool girls style heeft ze een duidelijke visie en inmiddels vertrouwen celebs als Zoe Saldana, Claire Danes, Emma Stone, Mila Kunis, Megan Fox en Faith Hill deze dame blind.

3. Rachel Zoe 

De ster onder de stylisten: Rachel Zoe. Naast een eigen kledinglijn, tv-programma en een A-list klantenkring is deze duizendpoot een celebrity pur sang. Rachel ontfermt zich over dames als Anne Hathaway, Jennifer Lawrence, Jennifer Garner, Kate Hudson en Eva Mendes.

4. Kate Young

Na een start als assistent van Vogue’s hoofdredactrice Anna Wintour, bouwde Kate snel naam op in de mode industrie.  In eerste instantie wilde Young niet een carrière als styliste. Zo kleedt deze dame onder andere A-listers als Michelle Williams, Rachel Weisz en Natalie Portman.

5. Elizabeth Stewart 

The Help -actrice Jessica Chastain en Amanda Seyfried zorgen ervoor dat het werk van Stewart in de spotlights bleef tijdens diverse award uitreikingen. Stewart begon haar carrière bij het magazine ‘W’ in Parijs en werkte 14 jaar als fashion editor voor de New York Times. Haar klantenkring bestaat onder andere uit Cate Blanchett, Freida Pinto, Ginnifer Goodwin, Cody Horn, Salma Hayek en Julia Roberts.

6. Kemal Harris & Karla Welch

Dit stylisten duo pendelt regelmatig tussen New York en Los Angeles om aan de wensen te kunnen voldoen van hun sterrenklantenkring. Onder andere verantwoordelijk voor de looks van Justin Bieber, Olivia Wilde en Pink.

7. Christina Ehrlich

Een veteraan op het gebied van styling. Christina kleedt Hollywood sterren die regelmatig in de prijzen vallen. Tot haar clientèle behoren onder andere Penelope Cruz, Amy Adams, Allison Williams, Jessica Pare, Tina Fey, Kyra Sedgwick en Ashley Greene.

8. Rob Zangardi & Mariel Haenn

Dit duo heeft onder andere samengewerkt met Jennifer Lopzen en Gwen Stefani. Rode loper evenementen, clips, reclames en tijdschriften zijn voor hen dagelijkse kost. Verder zijn Zangardi en Haenn ook verantwoordelijk voor de looks van curvy Sofia Vergara en Kim Kardashian. Dat ze een power duo en geen eendagsvlieg zijn, hebben ze dubbel en dwars bewezen. Naast deze curvy women behoren tot hun clientèle ook Lily Collins, Rachel McAdams, Shakira en Ciara.

9. Erin Walsh

Begonnen als assistente bij Vogue en inmiddels uitgegroeid tot een waardig styliste: Erin Walsh. Walsh is verantwoordelijk voor de looks van Gwyneth Paltrow, Kerry Washington en Kristen Wiig. Daarnaast heeft Erin tal van editorials verzorgd voor onder andere internationale edities van Vogue, The London Times, Vanity Fair. Maar ook werkte ze samen met labels als Hugo Boss en Tory Burch.

10. Jeanann Williams

Door haar won Naomi Watts onder andere de prijs voor Beste actrice en Best dressed. Ook is ze verantwoordelijk voor bijna 150 looks van Naomi. Daarnaast wordt Williams regelmatig ingeschakeld als mode expert bij diverse evenementen en geeft ze styling tips in fashion magazines.