Louboutin of Laboutin: Hoe onderscheid je nep van echt?

Met websites als Marktplaats en Ebay waarop je als particuliere jouw spullen kan aanbieden, groeien deze websites ook als platform voor verkopers van namaak spullen. Zo kan je regelmatig een leuke Chanel tas op de kop tikken voor 50 euro. Leuk natuurlijk als je daarnaar op zoek bent, oplichterij als je dacht dat het een echte was. Is het te mooi om waar te zijn? Dan is dat vaak ook zo.

Dit geldt overigens ook voor Louboutin schoenen. Doordat het schoenen zijn en geen tassen, kan je veel moeilijker met het blote oog ontdekken of het een fake of een origineel exemplaar is. Als er maar een rode zool op zit …. Zou je denken? Toch zijn er voldoende details te ontdekken bij fake items die niet matchen met die van originele Louboutins. 

De doos

Dit zijn kleine dingen waarvan je niet verwacht dat ze worden nagemaakt, maar toch is het zo. Door juist te letten op kleine details kan het je een hoop centen besparen. De originele doos is te zien aan de linkerkant. De neppe doos is te zien aan de rechterkant. Zoals je kunt zien is de fake doos kleiner dan de originele. Ook is het Louboutin logo veel groter bij de fake box. Daarnaast is de fake doos vaak gemaakt van karton en dit levert kleurverschillen op vergeleken met die van de originele doos. Let verder ook op het woord ‘’Paris’’. Op de originele doos is te zien dat ‘’Paris’’ dichterbij het Louboutin logo staat en niet in een hoek zoals wel het geval is bij de fake doos. Vraag ook naar de beschrijving van de schoenen. De beschrijving moet de volgende details omvatten: een wit label aanwezig zijn met ‘’Christian Louboutin’’, de naam van het model en de Europese maat afgedrukt in zwart op het label (EUR size).

Als deze beschrijving niet aanwezig is kan je er vanuit gaan dat de Louboutins niet echt zijn. Goede fake Louboutins hebben vaak wel een beschrijving. Hierbij is dan het CL logo met een aantal maten op het etiket  zichtbaar zoals “36,37,38,39,” etc.  Hoewel het moeilijk is om beide dozen te vergelijken in de praktijk, is het wel van belang te letten op deze details.

De dustbag

De stofzak ook wel de ‘dustbag’ genoemd in de praktijk wordt ook voor Louboutins in grote aantallen nagemaakt. De één beter dan de ander. Maar wil je echt geen kat in de zak kopen. Let dan ook op dit minuscule detail.  De originele dustbag is te zien aan de linkerkant en heeft een felle rode kleur. Deze is gemaakt van katoen waarvan het Louboutin logo recht is afgedrukt op de dustbag. Op de rechterfoto staat de fake dustbag afgebeeld. De fake zak bevat een licht rode kleur waarvan het lijkt alsof de kleur is vervaagd door de zon. Ook zie je dat het Louboutin logo schuin staat afgedrukt. Het materiaal van de dustbag voelt overigens aan als een soort nep satijnachtige stof. Voor de laarzen van Louboutin geldt dat stofzakken zijn gemaakt voor 1 laars. Koop je dus een originele Louboutin laars dan ontvang je 2 stofzakken en niet 1. Bij fake stofzakken van Louboutin laarzen zijn de stofzakken groot genoeg voor een paar schoenen.

Stiksels

De stiksels van originele Louboutin schoenen zijn gemaakt met uiterste precisie en vakmanschap. Bij fake Louboutin schoenen ontbreken deze details. Bij deze pump kan je zien hoe slecht deze schoenen zijn afgewerkt. Bij originele Louboutins zijn de stiksels netjes en dicht op elkaar genaaid waarbij er geen onderbrekingen of gaten te zien zijn met het blote oog. Dit is trouwens wél het geval met fake exemplaren. Dit kan je trouwens ook testen. Probeer met een schaar of naald de stiksels los te halen. Gegarandeerd dat dit een stuk moeilijker gaat bij originele Louboutins.

De rode zool

Dit geldt natuurlijk voor álle schoenen van Louboutin. Geen rode zool, geen Louboutin! Maar daar zijn de namaak producenten natuurlijk ook van op de hoogte. Toch zijn er een aantal fouten te ontdekken met de originele rode zolen. Op de linker foto zie je de originele rode zolen. Deze hebben een helderrode kleur en een glans als finishing touch. De fake rode zolen zijn diep donkerrood van kleur en glanzen minder. Natuurlijk is dit moeilijk te zien op de foto, maar besteedt hier wel voldoende aandacht aan. Let ook op het logo en ‘’Made in’’. Bij de origineel rode zolen zie je dat er staat “Christian Louboutin” “Made in Italy” en EUR size (ex. 38, 39.5). Bij de fake rode zool staat er ook Christian Louboutin” en de maat, maar staat er MADEINITALY. Er zit geen ruimte tussen de woorden en bij originele Louboutins is dit altijd het geval.

L van Louboutin

Let verder ook op de ‘’L’’ van het Louboutin logo. Bij het originele logo lijkt het alsof de lus van de ‘’L’’ deze aanraakt, maar in werkelijkheid zit hier een kleine ruimte tussen. Bij het fake exemplaar zie je duidelijk dat de lus de ‘’L’’ niet raakt.  Hier zit duidelijk veel ruimte tussen. Verder voelen de zolen van originele Louboutins glad aan, vooral als je loopt op tapijt of vloerbedekking. Fake exemplaren zijn niet zo glad aan de onderkant. Daarom worden er onder veel originele Louboutins rubberen zooltjes geplaatst zodat je niet uitglijd. Een nadeel van originele rode zolen is dat ze snel schaven op harde oppervlakten. Bij de fake exemplaren is dit minder snel het geval. Het plaatsen van een rubberen zooltje is dus sowieso verstandig, vooral als je er een smak centen voor hebt neergeteld!

Authenticiteitskaart 

Dit is een weggevertje. Christian Louboutin verstrekt namelijk NOOIT rode óf zwarte plastic kaarten die worden gebruikt als authenticiteitskaart. Er worden geen kaarten uitgegeven waarop garantie en bewijs van originaliteit wordt bevestigd.  Modehuizen als Chanel, Versace, Prada en Gucci doen dit wel, maar Louboutin nooit voor schoenen of laarzen.

Hoofdfoto: Flickr