Stijlicoon Bianca Jagger

Een krachtige vrouw met een natuurlijk gevoel voor stijl. Zowel actrice, socialite als zangeres. Maar ook was ze mensenrechtenadvocate. Duizendpoot Bianca Jagger mag zeker niet ontbreken in het rijtje van klassieke stijliconen. Net als  Jane Birkin en Jackie Kennedy is deze schoonheid nog een fashion voorbeeld voor velen van toen én nu. Zowel beauty als brains, Bianca Jagger stond in de seventies voor origineel, gewaagd en stylish. 

Partychick & jetsetter

Met een reputatie van partychick en jetsetter in de jaren ’70 en het begin van de jaren ’80 was Bianca Jagger een socialite pur sang.  Niet voor niets werd Bianca het gezicht van de New Yorkse nachtclub Studio 54. Ook stond ze in New York bekend om haar vriendschap met niemand minder dan popkunstenaar Andy Warhol. Met haar hoge jukbeenderen, volle lippen en prachtige verschijning weet ze ook heel wat mannenharten te veroveren.

Mick Jagger

Door in het huwelijksbootje te treden met Rolling Stones frontman Mick Jagger, zet Bianca zichzelf pas echt op de kaart. Ze behoorden tot de meest glamoureuze en opvallende koppels uit de jaren 70. Uit dit huwelijk werd hun dochter Jade Jagger geboren.

Stijl

Bianca’s stijl was in de seventies te omschrijven als sexy, charmant en uniek. Tot haar kledingstijl behoorde onder andere one-shoulder jurken, tulbanden, pailletten, bont, flamboyante hoeden, witte pakken en elegante Marokkaanse jurken.  Maar ook was ze regelmatig te spotten in een totally rock ’n roll look. Maar één van de meest beroemde outfits van Bianca is toch wel haar ‘trouwjurk’. Zo trouwde ze in een wit pak van Yves Saint Laurent in plaats van een klassieke bruidsjurk. Lekker gewaagd, opvallend en niet doorsnee, een stijl die zeker gold voor Bianca Jagger in de jaren ’70.

In de stijl van Bianca Jagger

Ben je ook zo dol op de stijl van deze Nicaraguaanse schone? Bekijk hier dan items die zeker niet mogen ontbreken voor het kopiëren van Bianca’s stijl!

  • Een wit pak. Dit is iconisch voor de stijl van Bianca!
  • Een aviator zonnebril
  • Tulband
  • Opvallende hoofddeksels. Denk aan tooien en flaphoeden
  • Zwierige gewaden á la Aphrodite
  • Een diepe decolleté
  • Zwarte high heels

Foto: Flickr