Knielaarzen: Stijl tips & tricks!

Knielaarzen worden niet vaak gekocht door vrouwen. Maar dit seizoen heeft vrijwel ieder modehuis de lange laarzen in haar collectie opgenomen net als de grote modeketens én daar kunnen we deze winter niet omheen!  Maar hoe combineer je deze schoenen met je garderobe? Hieronder een aantal leuke tips & tricks!

Creëer langere benen

Om het rustig op te bouwen, kun je beginnen met elastische over the knee boots. Zorg ervoor dat je een paar koopt met lange hakken. Vervolgens combineer je deze schoenen met een rok die tot aan de knie komt. Zo creëer je in een handomdraai langere benen!

Casual

Je kunt ook gaan voor de wat meer casual knielaars. Deze lijkt een beetje afgezakt en heeft wat meer plooien. Draag de knielaarzen met een mooie midi rok voor een mooi effect. Ook leuk  met een playsuit in de stijl van de jaren ’70.

Statement makers

Natuurlijk heb je ook statement knielaarzen. Daarmee moet je wel uitkijken; je laarzen vallen heel erg op, houd je outfit dan ook neutraler.  Denk bijvoorbeeld aan felle prints of opvallend lak. Die laatste is overigens een jaren ’60 trend die we dit seizoen veel zien terugkeren.

Midihak

Niet alle knielaarzen hebben een hoge hak. Heel veel fashionista’s gaan voor over the knee boots met een midihak. Een gemakkelijke, maar stylish oplossing voor degenen die niet zo goed op hoge hakken kunnen lopen. Een hak van 5 á 6 centimeter is dan een goede uitkomst.

Off duty look 

Dan heb je nog de knielaarzen zonder hak. Perfect voor een off duty look: comfortabel en een goede pasvorm. Makkelijk te dragen met een mooie skinny jeans. Tip: Ga wel voor deze look als je lang bent. Als je kort bent, slokken knielaarzen zonder hak bijna je hele figuur op. Niet erg flatterend.