Jimmy Choo sneakers A/W 2014

Jimmy Choo haakt met zijn schoenen in op de sneakertrend van dit jaar. Waar we bij veel ready-to- wear collecties worden overspoeld met kleurige ontwerpen, willen we onze schoenen simpel en neutraal houden. Zo ook bij Jimmy Choo. Het merk, dat onder meer geliefd was bij prinses Diana gaat dit jaar voor stoer en effectief. De collectie bevat high- en low top sneakers, trainers en wedge sneakers. De meest voorkomende kleuren zijn metallic beige, zwart en groen fluweel, rode suède en de donkerblauwe bloemenprint.   

In de veters is de naam van het merk verwerkt. De gaten waar de schoenveters doorheen moeten, hebben een grappig detail: ze zijn in de vorm van een ster. Vrijwel alle Jimmy Choo sneakers hebben een witte zijkant en een patroon in hun zool. Zo heeft de Miami trainer sterren op de zool en de Cannon loafer een zool die een zebraprint achterlaat bij iedere stap die je zet.

Jimmy Choo sneakers A/W 2014. Alles over de Jimmy Choo sneakers voor de herfst/winter van 2014. Bekijk zowel de Jimmy Choo dames als heren sneakers.

Leopard printjes en all black everything

Jimmy Choo sneakers A/W 2014. Alles over de Jimmy Choo sneakers voor de herfst/winter van 2014. Bekijk zowel de Jimmy Choo dames als heren sneakers.

Snakeskin in donkerblauw en beige/zilver.

Gents

De mannencollectie is een heel ander verhaal. Daar blijkt Jimmy Choo groots te hebben uitgepakt met onder andere een campagne waar Game Of Thrones acteur Kit Harrington in te zien is. De collectie is een feest om naar te kijken. Niet alleen bevat die schoenen, er zijn ook diverse matchy herentassen aan toegevoegd. Jimmy Choo is er prima in geslaagd om mannen te geven wat ze willen: een schoen voor ieder moment van de dag. 

Sportief

De Belgravia high top sneaker is in verschillende varianten verkrijgbaar. Zo heb je de Belgravia met slangenleer in de schoen verwerkt, maar ook de variant met zwart leer en wol dat aan de binnenkant van de schoen zit. Een andere sportieve sneaker is de Portman. Daar zien we weer het veelgebruikte metallic terug in de schoen. 

Streetstyle

Met Grove blijven we nog even in de streetchic sferen. Deze heren slip-ons zijn een ware musthave voor dit seizoen. Jimmy Choo weet zakelijk en urban samen te brengen in het ontwerp waarbij ze zwart en bruin slangenleer combineren met metallic aspecten.

Loafers

Met Foxley, Sloane en Rasmus gaan we de chiquere kant op. De loafers met de kwastjes doen ons denken aan een andere tijd, maar eenmaal samengevoegd met koeienvlekken of een panterprint is het een heel andere schoen. Jimmy Choo bewijst weer eens waarom het een luxe merk is: slangenleer en fluweel zijn beste vriendinnen met het merk.

Sloane loafers van Jimmy Choo

Chelsea boots

Nog een jaloersmakend item uit de collectie: de Chelsea boots. Die kunnen je niet ontgaan zijn. En als hij daar allemaal geen zin in heeft, dan wijs je hem even op de Arnold Mountain Boots. Dan moet hij toch overstag gaan?