L.K. Bennett AW 2014: Pop art & Swarovksi stiletto’s

Fashionista’s opgelet: vanaf vandaag kun je exclusief bij de Bijenkorf in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag de nieuwe herfst-wintercollectie van L.K. Bennett kopen! Dit seizoen heeft het Engelse modelabel zich laten inspireren op het Londen uit de jaren 50 en 60.

De kitten heel

L.K. Bennett staat bekend om zijn vrouwelijke elegantie en dat komt in deze collectie weer tot uiting. In de ready-to-wear collectie laat het merk zien waar het zijn faam mee verdient heeft: de Kitten Heel. Vrijwel alle schoenen in de nieuwe collectie hebben een puntige neus. Deze herfst zul je in de L.K. Bennett collectie vooral scherp gesneden jassen vinden, de Prince of Wales ruit, double breasted jasjes en details van het traditionele pak.

Pop art & bloemen

We zien veel patronen en prints terugkomen en met de feestdagen die eraan komen is dat helemaal geen probleem. Verrassend zijn de wiggle jurk en de cirkelrok die een knipoog zijn naar de fifties. Voor de winter komt het merk ook verassend uit de hoek. Voor die garderobe biedt L.K. Bennett de kleuren zachtroze en kobaltblauw, maar ook handgeschilderde bloemen en grafische roze pop-art prints. Verder zien we marineblauw, mosterdgeel en rood in de knitwear en statement jassen.

Swarovski stiletto’s

De meest opvallende items zijn de stiletto’s die versierd zijn met Swarovski’s en de fluwelen sandalen, die geschikt zijn voor de meest chique gelegenheden. Met een kaarsrechte avondjurk maak je die look helemaal af. 

Beeld: LK Bennett

Geschreven door Aminanta Minte