It trend 2013: Army boots

Misschien heb je nog een paar legerboots in de kast staan uit de jaren ’90, maar misschien ook niet. Mocht je ze wel hebben dan kun je ze weer tevoorschijn halen want de legerboot komt nu echt helemaal terug en hoe geweldig zou het zijn als jij nog met een paar vintage boots de straat op kunt?

Leger boots zijn militaire laarzen die ontworpen zijn om door soldaten gedragen te worden tijdens de strijd of training. Maar ze zijn ook populair als fashion item in met name gothic, punk, grunge, heavy metal, skinhead, en BDSM subculturen. Toch worden ze steeds meer mainstream en zien we ze regelmatig op verschillende catwalks verschijnen.

Duurzaamheid & comfort

Maar buiten het fashion aspect van de laars kiezen veel mensen om ze te dragen vanwege de duurzaamheid en comfort. De laarzen zijn immers speciaal ontworpen om comfortabel te zijn in verschillende omstandigheden. En ze slijten ook nog eens heel langzaam. Tenminste als je de echte versies koopt en niet gaat voor de fashion laarzen van modehuizen en -ketens. De echte legerlaarzen hebben een langere levensduur waardoor ze zoals eerder gezegd een geweldig vintage gevoel kunnen geven. Als je echte boots wil hebben moet je eens bij een DUMP STORE binnenlopen. Die heb vaak nieuwe en zelfs gebruikte (vintage) laarzen liggen.

Najaar 2013

Heb je ze niet in de kast en wil je ze niet kopen bij een DUMP STORE? Geen zorgen want diverse modehuizen en fast fashion ketens hebben de legerboots in hun collecties voor najaar 2013 opgenomen. Alle reden dus om een kijkje te gaan nemen. Je kunt zelf bepalen hoeveel je wilt uitgeven want je kunt voor de goedkopere boots gaan van 150,- euro of een duurdere variant van bijvoorbeeld Giuseppe Zanotti die al gauw 1.250,- euro kosten. Ze zijn overal te vinden en er is voor iedereen wel wat te krijgen. En om je een eindje op weg te helpen hebben wij alvast een overzicht gemaakt van 5 boots van modehuizen en 5 boots van fast fashion ketens. Laat ons maar weten wat je ervan vindt……..

It trend 2013: army en leger boots. Ontdek de it trend 2013 van dit najaar: legerboots en armyboots zijn terug van weggeweest! Ontdek de trend hier!

#1 Saint Laurent Lace-Up Double-Buckle Combat Boot

Saint Laurent onderscheid zich door het minimalisme in de laars. Niet echt een boot waar je een soldaat in zult zien maar jou misschien wel.

#2 Valentino Rosette Combat Boot

Ook niet voor een soldaat is het ontwerp van Valentino met de vrouwelijke leren bloemetjes en utilitaire stijl. Wel een prachtlaars vinden wij.

#3 Valentino Camo Leather & Canvas Combat Boot

De camouflage boot van Valentino is een ander verhaal. Hoewel die wel vrouwelijk is za een soldaat de camouflage print wel kunnen waarderen. Dit is de minder veilige optie maar wel doortastend. Echt leger!

#4 Giuseppe Zanotti Embossed Laceless Combat Boot

Giuseppe Zanotti heeft een boot in de collectie zitten die alles behalve minimalistisch is. De gouden gesp en het krokodillen en slangen effect op het leer maken deze laars echt fashionable.

#5 Prada Lace-Up Hidden Wedge Combat Boot

De laars van Prada is misschien wel de enige laars die een soldaat in de strijd kan gebruiken. Voldoende gespen voor het ruige terrein en toch maak je er een fashion statement mee.

Tsja….en mocht je dit zoals eerder gezegd iets te duur vinden, dan zijn er goedkopere varianten waar je ook fashionable me kunt zijn. Wat denk je van de vijf mogelijkheden hieronder?

It trend 2013: army en leger boots. Ontdek de it trend 2013 van dit najaar: legerboots en armyboots zijn terug van weggeweest! Ontdek de trend hier!

#1 Zara Combat Boot

Combineer je zwarte laarzen met een gebloemde jurk voor contrast, of ga voor de militaire stijl met een patched leger jasje en skinny. Deze boot van Zara biedt misschien geen mogelijkheden voor een soldaat maar wel voor jou!

#2 Madden Girl Rexxx

Deze boot van Steven Madden is eigenlijk wel te vergelijken met de laars van Zara. Hoewel deze ziet er wat bourgondische er uit en is net wat grover.

#3 Dr. Martens 1460

Weinig paar schoenen zijn zo iconisch (of comfortabel) als de schoenen van Dr. Martens. Leuk om te weten is dat de 1460s werden vernoemd naar de datum van hun release, 1 april 1960. Maar los daarvan is dit wel echt een fashion boot die we vaak terug zien. Ook bij de celebs. Vooral de zool trekt de aandacht. Maar niks voor een soldaat in de strijd zouden we weggen.

#4 Topshop Adelaide Quilted Biker Boots

Een andere manier om een beetje vrouwelijkheid toe te voegen is met bewerkt leer, beetje Chanel look, en wat extra hoogte. Geen schoen voor de strijd maar wel voor jou misschien.

#5 Michael Kors Woodley Combat Wedge Boot

Van sneakers tot nu legerlaarzen, wedges zijn een trend waar je gewoon niet tegen kunt vechten. Deze laars heeft alles wel in zich maar op het slagveld zullen we hem niet tegen komen. Michael Kors heeft een stoere laars gemaakt die wat ons betreft wel wat gewoontjes is.