Iconische schoenen uit films

Iedereen weet wat Rose op die balkon scene droeg  in Titanic. Bij het horen van het Star Wars deuntje gaan je nekharen spontaan overeind staan en bij The Sound of Music weten je vrienden dat ze niet naast jou moeten zitten. Hoe de hoofdpersonages eruitzien, dat weet iedereen. Maar hoe zit het met de schoenen? Kan je die ook nog voor de geest halen?

Back To The Future Part II

Misschien wel een van de meest beroemde schoen ontwerpen ooit: de Nike Air Mag sneakers uit het tweede deel van Back To The Future. Het ontwerp werd gedragen door Marty McFly, de hoofdpersonage. Het bijzondere aan dit Nike ontwerp zijn natuurlijk de lichtgevende details en het feit dat de schoen ‘power laces’ heeft. In 2015 staat er waarschijnlijk weer een nieuwe versie Nike Air Mag op ons te wachten.

Sex and the City

Na zes seizoenen met Carrie Bradshaw, Miranda Hobbes, Charlotte York en Samantha Jones, kwam er in 2008 eindelijk een film die draaide om de vier vriendinnen uit Manhatten. In de Sex and the City film is er een belangrijk moment waarin Mr. Big Carrie ten huwelijk vraagt. Wat de blauwe satijnen Manolos ermee te maken hebben? Alles!

Pretty Woman

Julia Roberts speelt in deze film Vivian Ward, een prostituee die verliefd wordt op de rijke zakenman Edward Lewis (gespeeld door Richard Gere). Als de twee elkaar ontmoeten draagt Vivian zwarte pvc laarzen die tot aan haar knieën komen. De knielaarzen zijn een verwijzing naar Vivians ‘werk’ ,maar vooral naar haar karakter. De laarzen zijn ook op de filmcover te zien.

The Wizard of Oz 

De schoenen van Dorothy Gale, die gespeeld wordt door actrice Judy Garland, wordt zelfs door een vijfjarige nog herkend. De beroemde Ruby Slippers, waren in het originele verhaal van Frank L. Baum eigenlijk zilver. Rood was volgens de productie een betere kleur, omdat het beter opvalt en beter te herinneren is. And they were right!