Hermès Birkin bag

De Birkin bag van modehuis Hermès is vernoemd naar actrice en zangeres Jane Birkin. Deze tas is hét symbool van luxe, elegantie en rijkdom dankzij haar hoge prijs en authenticiteit. Het is een tas waar elke fashionista van droomt en die in de kast ligt van elke celeb. De Birkin bag, een tas met een lange geschiedenis én een lange wachtlijst!

Handgemaakt

Elke Birkin bag wordt handgemaakt door vakbekwame handwerkslieden en er worden de beste materialen voor gebruikt zoals alligator, krokodil, hagedis, geit, kalf en zelfs struisvogelleer.

Stikwerk

Het stikwerk van de tas is perfect verfijnd. Goud en andere hoogwaardige metalen worden gebruikt voor details als sloten, gespen en sleutels. Als extra’s kunnen bijvoorbeeld diamanten op de gespen geplaatst worden. Elke tas wordt geleverd met een stofkap en verpakt in speciaal gevormd vloeipapier om de tas in vorm te houden.

Prijs

De prijs van een Birkin tas varieert van € 4.500, tot € 35.000 en soms nog meer! The Queen of Birkins -Victoria Beckham- schijnt een Hermès Birkin bag te bezitten van maar liefst € 100.000! Geen ‘normale’ Birkin dus voor la Beckham. EN voor degenen die denken dat een Birkin bag makkelijk te krijgen is, forget it!. Er zijn vaak wachttijden van maar liefst 2 jaar omdat men onder andere afhankelijk is van de beschikbaarheid van het leer dat voor de tassen wordt gebruikt. Voor een Birkin bag van krokodillenleer zijn minstens drie krokodillen nodig (en die liggen natuurlijk niet voor het oprapen in Frankrijk). De werkateliers van Hermès liggen even buiten het centrum van Parijs en blijven strikt gesloten voor pottenkijkers.

Leuk weetje: Een Birkin bag uit 2006 bezaaid met diamanten bracht op een veiling maar liefst $122.500 op!

Look a like Birkin

Omdat deze tas voor velen niet te betalen is, zijn er tal van look a likes in omloop. Als je daar niet naar opzoek bent, dan is het verstandig om op de volgende punten te letten. 

1. Stikwerk

De Birkin tas wordt al zo’n 30 jaar geproduceerd en als je er werkelijk één wilt kopen let dan op de volgende details om niet met een kopie thuis te komen. Het stikwerk moet perfect zijn dat wil zeggen volkomen recht.  Check de binnenrits die horizontaal moet lopen.

2. Leer

Bevoel ook het leer dat extra soepel en zacht moet aanvoelen.

3. Craftmans stamp

De tas moet een stempel (zie foto) – de zogenaamde craftmans stamp- dragen van Hermès Paris en het handvat moet de ID van de maker bevatten (naam en datum). Verder hebben de sloten en sleutels allemaal een speciale code en alle tassen die van exotisch leer zijn gemaakt hebben een eigen certificaat.

De Birkin bag van modehuis Hermès. Lees hier alles over de Hermès Birkin bag en ontdek alles over deze iconische tas hier. Je leest hier alles over!

Vintage Hermès

Als de prijs van een originele nieuwe Birkin tas je toch wat te hoog ligt, kun je proberen een vintage te bemachtigen. Hermès verkoopt zelf geen vintage dus je zult het moeten proberen via iemand die een gebruikte tas kwijt wil. Tip: check designer-vintage.com. Bedenk wel dat deze tassen gezien worden als een goede investering en een tweedehandsje nog altijd minstens 50% van de originele verkoopprijs waard is. Er zijn volop imitaties, dus wil je echt een namaak dan kun je online wel een Birkin bag vinden voor € 150.

Celebs en Hermès

Beroemde fans van de tas zijn Victoria Beckham, Marc Jacobs en Lady Gaga. Die laatste kladde onlangs nog haar witte Hermès tas onder met zwarte benzinestift, waarin ze in het Chinees haar fans begroette met ‘Ik hou van mijn kleine monsters’.

Victoria Beckham’s Hermès collectie

Het gerucht gaat dat Victoria Beckham’s collectie zo’n slordige 1,5 miljoen pond waard is. Ze heeft er dan ook bijna eentje in elke beschikbare kleur. Ach ja, verschil moet er zijn.

Foto: Flickr