Herfst mode 2015: futuristisch

Waar de traditionele designers en modehuizen op dit moment vooral bezig zijn met de seventies en met franjes, lieten jonge designers in Londen zien dat ze juist behoefte hadden aan modernere silhouetten. De herfst mode van 2015 staat in het teken van een vleugje futurisme gemixt met verschillende invloeden. Zo ontstonden er toch allemaal diverse soorten futuristische looks.

Herfst mode 2015

Waar het voorjaar altijd vrolijk is, is het najaar een stuk somberder. Toch weten verschillende designers altijd hoe ze moeten vernieuwen, ook als het gaat om de koudere seizoenen. Want ook in de herfst en winter speelt fashion een belangrijke rol. De herfst mode van 2015 is daarom allesbehalve saai als we kijken naar designers als Jonathan, Mary en Peter die hun fall collectie voor 2015 showden op de catwalk.

Jonathan Saunders

De Schot haalde zijn inspiratie uit de swingende sixties. Samen met een modern en futuristisch randje zorgt dit voor een collectie waar we erg blij van worden! De zonnebrillen, de torenhoge rijglaarzen en het gebruik van kleuren en prints, werkelijk alles klopt. De collectie is echt een geheel. Niet ultramodern, maar de perfecte mix tussen retro en de toekomst.

Mary Katrantzou

Normaal gesproken zijn de collecties van deze Griekse ontwerpster erg uitgesproken, vrolijk en druk maar dit keer blijft ze ingetogen. De modellen liepen erbij als fashionista’s uit de toekomst in dun sombere, minimalistische outfits. De kleur van de pakken werkte wel perfect met de gekleurde, gigantische studs die de modellen op een klein gedeelte van hun lichaam droegen. Een perfecte outfit voor het najaar. Zeker voor de dames die helemaal klaar zijn met alle drukke prints en overkill aan accessoires.

Peter Pilotto 

Deze designer koos voor een simpele, witte basis die werd opgeleukt met zeer minimalistische patronen. Het kleurenpallet was somber maar dat was ook wel een verademing na zulke drukke collecties. Wit als kleur voor het najaar is redelijk gedurfd maar Peter Pilotto laat zien dat het toch prima kan. Oh en complimenten voor de schoenen! Waar de outfits rustig, futuristisch en minimalistisch zijn, zijn de schoenen druk en maken ze het plaatje helemaal af.