Haute tech: 3D Float Shoes van United Nude

Met het laatste nieuws dat Amazon een online 3D winkel gaat lanceren, is de volgende stap het spotten van labels die aan de slag gaan met de 3D technologie. Eén van die labels is het architectonische schoenenmerk United Nude.

Float Shoes

Morgen 6 augustus is in New York de nieuwe lancering van United Nude’s 3D Float shoes.  De schoenen zijn gecreëerd met een compacte kubus printer vervaardigd door 3D systemen. 

High tech fashion

Hoewel de combinatie van fashion met hoogwaardige technologie niets nieuws is voor United Nude, is het printen van schoenen met zo’n compacte printer wel een primeur voor het eigenzinnige schoenenlabel.

3D Float Shoes van United Nude. Alles over de nieuwe 3D Float Shoes van United Nude geprint met een compacte kubus printer en 3D technologie.

United Nude x Iris van Herpen

“In de afgelopen jaren hebben we volledig 3-D geprinte schoenen ontworpen met Iris Van Herpen voor haar modeshow. Deze werden gemaakt met een state-of-the-art 3D laser printer, maar we hebben nooit een volledig functionele 3-D schoen geprint die gemaakt is met een compacte printer’’, aldus oprichter Rem Koolhaas. “In feite is deze nieuwe printer zeer compact, maar om iets te printen dat eigenlijk groter is dan zijn afdrukbare footprint vergt veel aandacht en creativiteit “

Tech couture

De Float Shoes zijn in 3 delen ontworpen en vervolgens aan elkaar bevestigd.  De schoenen zijn draagbaar en zijn voorzien van een dikke rubberen zool. Nieuwsgierig? De Float shoes zijn verkrijgbaar via de site van United Nude.

3D Float Shoes van United Nude. Alles over de nieuwe 3D Float Shoes van United Nude geprint met een compacte kubus printer en 3D technologie.