Get the look: Typisch Tomboy

Mannenkleding in de damesgarderobe. De dame in kleding met mannelijke accenten dat is wat de tomboy stijl inhoudt. Wat meer is, de tomboy stijl is momenteel razend populair.  Bij de tomboy moet je denken aan boyfriend jeans, hoeden, ruimvallende sweaters, bomberjacks, trenchcoats, loafers en brogues. Alles wat je een mannelijke uitstraling geeft, maar toch nog vrouwelijk eruit kan zien! Benieuwd?

Typisch Tomboy

Hoe kun je je nu snel omtoveren in een tomboy?  Fashionjunks geeft je een aantal tips die je op weg helpen om je vrouwelijkheid een mannelijk accent te geven.

De Boyfriend jeans

Niet een item dat iedereen staat, wel key in de tomboy garderobe. Combineer met een paar platte schoenen zoals brogues en loafers.

Het overhemd

Een klassieker, een oversized overhemd. Deze kun je bijvoorbeeld goed shoppen op de herenafdeling. Ga voor wit, clean en eenvoudig.

De trenchcoat

Een stijlvolle trenchcoat á la inspector Gadget is natuurlijk een item waarmee je een echt statement kunt maken als je het hebt over tomboys.

De ruit

Een klassieke ruit dat terugkomt in een jas, broek of overhemd. Lekker preppy zoals de outfits van Britse jongens die rondlopen in schooluniformen.

Brogues & loafers

Afkomstig uit de garderobe van de man, maar tegenwoordig te vinden op de vrouwen afdeling van heel wat modemerken. Vaak versierd met studs, kettinkjes en andere decoratie voor een vrouwelijke touch.

De hoed

Een hoed á la Pharrell Wiliams is stijlvol en bovendien perfect voor het creeeren van de ultieme tomboy look. Ga voor een fedora design.