Fashion news: Trends 2014

Hoewel de modemaand van het jaar voorbij is en de Paris Fashion Week op een verre herinnering lijkt, zijn we de accessoires tijdens deze week zeker niet vergeten. Het was weer een fatamorgana aan tassen, schoenen en sieraden. Over één ding zijn we het in ieder geval eens: maak een statement met accessoires aankomend voorjaar!

Matchy matchy

Van Chanel’s rugzakken geïnspireerd op moderne kunst tot Stella McCartney’s musthave zonnebrillen, blijkt er licht te zijn aan het eind van de tunnel aankomende lente. Maar ook de terugkeer van de matchy -matchy look afkomstig uit de jaren ’90 ontbrak niet waarbij je handtas precies dezelfde kleur en patroon heeft als de rest van je outfit. Bij Stella McCartney zagen we bijvoorbeeld oversized geprinte clutches in exact dezelfde print als de jurken. Ook bij Givenchy gaat Riccardo Tisci voor eenheid. Zo paradeerden de modellen in pailletten jurkjes en bijpassende pailletten clutches in exact dezelfde tinten.

Wereldrijk

Naast matchy-matchy was de wereld als inspiratiebron goed vertegenwoordigd. Zo lanceerde Givenchy een East meets Africa collectie waarbij de schoenen een hoog heb-gehalte opwekte. Met name de sandalen met oversized gespen deden het goed bij Givenchy en bij modehuis Céline waren de sandalen met touw populair. En hoewel we in aanloop naar de winter nog opzoek zijn naar de perfecte winterboots, is het moeilijk om niet te worden meegesleurd met de musthaves van aankomend voorjaar!

Chanel

En dan is er natuurlijk Chanel, het modehuis die in één adem genoemd kan worden met to die for accessoires. Ook hier was het weer een spektakel aan opvallende tassen, schoenen en sieraden. Modellen paradeerden met meerdere tassen van de nieuwe versie van the Boy Brick bag, een tas die aan populariteit won in de zomer van 2012. Tassen als shoppers en rugzakken waren beklad met onder andere graffiti en veel kleur.

Naast Chanel tassen werd ook voor de parel in een modern jasje gestoken. De ketting van Chanel -die normaal uit meerdere parelsnoeren bestaat- maakt plaats voor de parel in al zijn eenvoud. Ook de zonnebrillen zijn opmerkelijk praktisch: sunnies die voorzien zijn van een klep.