De loafer: stijl tips en tricks!

Soms heb je van die dagen waarin alles om comfort draait. Je outfit en look zijn simpel en casual. Moeilijke schoenen zijn dan uit den boze. De meest ‘makkelijke’ schoenen naast enkellaarzen zijn dan loafers. Loafers zijn makkelijk aan te trekken en zijn daarnaast ook heerlijk om mee te lopen. 

Wat is een loafer?

Maar wat is een loafer precies? Een loafer is een simpele schoen, die een beetje afgeleid is van de mocassin. De schoen maakte zijn opkomst in de jaren dertig als werkschoen.  De loafer werd vooral gedragen door mannen. Het was pas na de jaren vijftig dat de schoenen de vorm kregen zoals de we die nu kennen. 

Metallic bij Topshop

Geen knopen of veters 

Loafers hebben geen knopen of veters. Op sommige varianten kom je kwastjes tegen. En net zoals de mocassin heeft een loafer een lage hiel. In vergelijking met de populaire slip ons kun je een loafer ‘fancy’ noemen. Loafers worden door mannen vaak gedragen met sokken. Vrouwen doen het liever zonder sokken. Als het niet anders kan worden er sokjes onder de schoen gedragen die haast onzichtbaar zijn voor het oog, of gewoon een simpele panty. 

Boyfriend chique bij Zara

All day

Een loafer is een alledaagse schoen die allang niet meer weggelegd is voor je oma.  Grote winkelketens hebben heel veel soorten loafers in hun assortiment opgenomen: de (nep)leren versie, of een mooie loafer met een hoge zool. Zelf zijn we verkikkerd op loafers die uit suède bestaan, en op loafers die uit twee kleuren bestaan. 

Stijl tips 

Loafers kun je leuk combineren met een simpele skinny jeans (zonder gaten) of juist een losser vallende broek en een mooie blouse. Zo blijf je die elegante, maar casual look behouden. Voor een leuk effect stroop je je broekspijpen nog een beetje omhoog, zodat alle aandacht naar je voeten uitgaan. Zorg ervoor dat je je look in balans houdt. Een loafer met een hoodie dragen is een absolute no-go. We moeten wel netjes blijven!