Curvy fashion: kledingtips voor volle vrouwen

Heb je een paar onsjes te veel, val je in de wat grotere maten dan ben je wat velen zeggen wat aan de ronde kant. Je hebt misschien problemen met het vinden van de juiste kleding en vind niet dat alles je direct staat. Als je gezegend bent met een voller figuur dan moet je bij het kiezen van kleding letten op een aantal zaken die voorkomen dat ze bepaalde rondingen accentueren. Je moet als het ware het accent verplaatsen naar lichaamsdelen die wel voordelig uitkomen. Dit kan door de juiste kledingstukken te kiezen en te spelen met kleuren en accessoires.

Tips & tricks!

Hieronder geven we je een aantal tips waar je op moet letten bij het kiezen van kleding die helpt je volle figuur er aantrekkelijk te laten uitzien.

Curvy fashion

Ben je stevig van boven met een buikje kies dan voor topjes en blouses die wat langer zijn en brede mouwen hebben. Brede heupen werk je weg met rokken en broeken die van onder wijd uitlopen. Op deze wijze corrigeer je het teveel wat je hebt en valt het niet op. Dit houdt direct in dat je geen strakke kleding moet kiezen omdat die alleen maar je accentueren wat je juíst niet wilt.

Vermijd te wijde kleding

Te strak is niet goed maar te wijd ook niet. Te wijde en slobberige kleding verhult ook niet echt. Het staat slordig en kleed niet af. Het gaat er juist om dat je met je kleding een lijnenspel creëert die die illusie van slankheid benadrukt.

Kleur

Kleed je je graag in donkere kleuren dan hoeft dit niet altijd zwart te zijn. Grijs, blauw of bruin staan je net zo goed. Donkere kleuren maken je slanker. Experimenteer toch met kleur! Het is vrolijk en in de zomer ga je niet met donkere kleuren lopen. Dus blauw, rood, roze of paars. Ga voor een kleurtje! Zolang ze je maar staan en je niet bleek maken of je te sterk benadrukken. Je kunt ook felgekleurde sjaaltjes, sieraden of kettingen gebruiken die je kleding net dat stukje extra touch geven. Kleuren hangen ook af van je huidskleur. Een poederkleur komt bijvoorbeeld mooier uit op een getinte huidskleur dan op een bleke huidskleur.

Geen tweed en fluweel

Vermijd zware stoffen als tweed en ribfluweel maar kies gladde, effen en dunnere stoffen. Je zult zien dat je dit ook een handje helpt met het “afslanken”.  Horizontaal versterkt het breedte effect. Verticale strepen en langwerpige prints maken je figuur daarentegen langer. V-halzen versterken ook een langer imago, rond dus niet. Een lange ketting helpt ook en laat je bovenlijf langer lijken.

Draag hakken!

Je moet bij de keuze van schoenen ook uitgaan van lengte. Je zet jezelf dus wat hoger op de wereld met hakjes. Schoenen met hakken verlengen je figuur en laten je ook slanker lijken.

Mooie trends in plaats van mode trends

Al die nieuwe stijltjes en trends zijn leuk als je er het juiste figuur voor hebt. Kies dus kleding die jouw flatteert en niet iets wat nu net zo in de mode is maar jou niet echt voordelig laat uitkomen. Neus eens lekker rond in de grote maten en je zult zien dat er altijd iets nieuws tussen zit. Pas naar hartenlust en wees niet eerder tevreden tot je iets hebt wat jou echt staat. Tip: H&M heeft een speciale lijn voor vrouwen met een maatje meer.

Big is beautiful!

Weet wat je zwakke plekken en camoufleer ze. Camoufleer je minpunten en leg de nadruk op je pluspunten. Wanneer je je stevige delen op de juiste manier verdoezelt ben je op de goede weg om een slank silhouet te creëren. Vergeet niet om je zelfverzekerd te gedragen, de juiste uitstraling doet wonderen voor een vrouw!