Copyspotter: Zara kopieert Saint Laurent boots

Eerder schreven we al over modehuis Zara die een laars lanceerde die erg veel wegheeft van een model van Saint Laurent. Maar toch blijft het niet bij 1 paar laarzen. Onze redactie spotte namelijk nog een paar boots die wel heel veel weghebben van een item van Saint Laurent.

Couture to Chaos

Het is overigens niet de eerste keer dat highstreet modeketen Zara zich laat inspireren door de catwalk van diverse modehuizen. Ook maken ze hier geen geheim van en pik je als echte modekenner Zara’s ‘inspiratiebronnen’ er zo uit. Begrijp ons niet verkeerd: wij zijn dol op Zara aangezien ze luxe betaalbaar maken voor de meeste Fashionjunks!

Laurent vs. Zara

Onze redactie spotte deze boots van Zara uit de TRF lijn die wel erg veel overeenkomen met één van Laurent’s toppers van dit seizoen. Het gaat om een paar bikerboots versierd en gedecoreerd met parels, kettingen en spikes. Een echte aanvulling op je garderobe dus! Helaas is Laurent’s versie voor de meesten van ons onbetaalbaar, maar gelukkig heeft Zara een vergelijkbaar model opgenomen in de collectie van 2013 waarvan het grootste verschil in de prijs zit.

Copyspotter: Zara kopieert Saint Laurent boots. Lees alles over onze copyspotter: Zara kopieert Saint Laurent boots. Bekijk hier de overeenkomsten.

Prijs

Voor de boots van Saint Laurent betaal je een slordige € 5.695 euro terwijl je voor Zara’s bikerschoenen slechts € 139 neertelt. Een verschil van € 5.556! Met andere woorden: je kunt 40 paar van deze Zara boots kopen in plaats van 1 paar Saint Laurent’s. 

Verschillen 

Natuurlijk zijn de boots van Saint Laurent door Zara niet één op één gekopieerd. De boots van Zara hebben een puntneus en zijn niet voorzien van studs aan de onderkant van de neus, terwijl dit bij Laurent wel het geval is. Ook is de decoratie van de details van de Saint Laurent boots veel gecompliceerder en opvallender dan die van de Zara.