Dutch Design Awards 2013 voor Iris van Herpen

De bekende Nederlandse modeontwerpster Iris van Herpen heeft de Dutch Design Awards 2013 gewonnen. Ze is uitgeroepen tot de beste in alle categorieën.

Voltage

De Dutch Design Awards werden toegekend voor haar geweldige collectie Voltage, een collectie geproduceerd met een 3D-printer. Iris van Herpen geeft met haar Voltage collectie een blik in de toekomst, haar creaties zijn verfrissend en laten haar gevoel voor experiment en uitdaging tot uitdrukking komen. Haar ontwerpen zijn een voorbeeld van wat er momenteel gaande is in de Nederlandse modewereld.

Witte anemonen

Eén creatie van de Voltage collectie lijkt wel bedekt met witte anemonen terwijl een andere de indruk geeft te zijn opgebouwd uit met facetten bewerkte gespiegelde driehoeken. Heel indrukwekkend.

Eindhoven

De awards werden aangekondigd tijdens een ceremonie in Eindhoven , als onderdeel van de Dutch Design Week 2013 en al de shortlist projecten zijn nog tot 27 oktober te zien in Gebouw Gerard , Torenallee 62 in Eindhoven. De genomineerde projecten worden ook verzameld in de Nederlandse Design Jaarboek.