Copycat: Chloé VS. H&M pumps

Het is weer zover! We hebben weer een copycat gespot. De Zweedse modeketen H&M heeft een nieuw paar pumps in de collectie opgenomen maar die hebben wel erg veel weg van schoenen die eerder bij het Franse modehuis Chloé over de catwalk liepen!

Copycat

Het is natuurlijk een algemeen bekend feit dat H&M regelmatig looks die eerder op de catwalk te zien waren, kopieert zodat de items ook beschikbaar zijn voor mensen met een klein budget. Niks mis mee hoor, dus deze pumps zijn zeker een goed alternatief op de dure designerschoenen.

Beide schoenen zijn zwarte pumps met een niet al te hoge hak. Leuk detail: op de hakken is gewerkt met een gouden versiering. De pumps zijn zwart en lijken een beetje op jaren 60 hakken dankzij het rondere model.

H&M

€39,99 kosten de schoenen bij H&M. Ze zijn gemaakt van fluweel, hebben een rubberen hak en een klein plateau. Helemaal gekopieerd is de schoen dus niet maar we hebben in ieder geval een idee waar het designteam van H&M zijn inspiratie vandaan haalt..

Chloé

Deze pumps zijn niet gemaakt van fluweel maar van een iets duurder materiaal: geitenleer. Ook mist bij deze schoenen het plateau en is het goudbeslag op de hak wat minder in het oog springend. Ook is de hak met 7,5 cm ietsje lager dan die van copycat H&M. De schoen is online te bestellen en kost je €550,00. 

Tekst Max Herlings