Best Basics: Monochroom

Het woord monochroom is afgeleid van de Griekse woorden mono (één) en chroma (oppervlak, huidskleur).

Eenkleurig

Bij monochroom draait het om eenkleurig, maar in de mode wordt monochroom ook wel aangeduid met de combinatie van zwart en wit. Dat kan van alles zijn zolang de outfit deze twee kleuren heeft. En laat dat nou eens een echte klassieker zijn op het gebied van fashion. Deze combinatie werd decennia geleden op de kaart gezet door Mademoiselle Coco Chanel en is de dag van vandaag nog steeds ontzettend populair. Tijdloos, klassiek en elegant, monochrome outfits zijn hot!

Basis behoefte

Monchrome looks behoren tot de basis van je garderobe, vooral omdat je de kleuren zwart en wit eindeloos met elkaar kunt combineren. Bovendien is de kans op een fashionblunder bij het mixen van deze twee kleuren nul, dus schroom niet om te investeren in deze look.

Styling tips

Monochroom kan altijd: of je nou een sollicitatiegesprek hebt of een chique etentje. Bovendien is het samenstellen van deze outfit super makkelijk en hoeft deze abolsuut niet duur te zijn. Meestal heb je de basis items al in je kast hangen en hoef je deze niet speciaal te shoppen. Denk aan een zwart blazertje, wit T-shirtje/overhemd en een zwarte pantalon en voilà dé monchrome look is geboren. Je kunt spelen met accessoires, schoenen en tassen. Maar ook met printjes en patronen als je van wat extra’s houdt!

Uitzonderingen

Hoewel onder monochroom wordt verstaan in de mode de combinatie van de kleuren zwart en wit, worden er ook fashionista’s gespot die uitgaan van de Griekse betekenis. Met andere woorden de gehele outfit in één kleur.

Foto: kaboompics