Schoenen, skinny jeans en jouw kleding figuur

Er zijn genoeg kledingitems die goed matchen bij een skinny jeans en jouw figuur. Denk aan leuke T-shirts, tops of stoere boyfriend blazers. Desondanks kan je outfit verpest worden als je hier niet de juiste schoenen bij draagt. Welke schoenen passen het beste bij jouw kledingfiguur in combinatie met een skinny jeans? Bekijk onderstaande richtlijnen om ervoor te zorgen dat je geen flater slaat!

Platte schoenen met skinny jeans 

Als je gezegend bent met lange benen en smalle heupen dan zijn ballerina’s en andere platte schoenen een goede match bij een skinny jeans. Omdat ballerina’s vrij goed aansluiten om je voeten, ogen ze niet groot. De aandacht wordt dus niet verplaatst naar je voeten. En met mooie lange benen creëer je juist een mooi slank silhouet in combinatie met platte schoenen.

Platte schoenen met een puntneus zijn ook voor dit lichaamstype een goede optie. Aandachtspunt hierbij is wel dat je niet een te grote schoenmaat moet hebben, anders lijken je voeten nog groter. Naast dat puntschoenen je voeten groter doen lijken zijn ze ook niet altijd comfortabel.

Laarzen met skinny jeans 

Skinny jeans hebben ook een praktische kant zoals vele fashionista’s wel ontdekt hebben. Laarzen zijn perfect in combinatie met skinny broeken, omdat de pijpen er makkelijk in passen.  Lange, wijdere laarzen met een kleine hak zijn het beste als je er slanker uit wil zien. Maar ook enkellaarsjes en laarzen met een hak zijn een goede optie. Kijk wel uit met laarzen die grof of groot tonen. Hierdoor verplaatst de aandacht van je gehele outfit naar je voeten. Én dat moeten we echt niet hebben!

Booties en skinny jeans

Booties zijn tegenwoordig helemaal ‘in’ en worden in tal van stijlen aangeboden. Momenteel populair zijn bikerboots en cowboyboots. Ze passen meestal onder elke outfit, vooral in combinatie met een skinny broek staat het supermooi. Máár dat wilt niet zeggen dat je geen verkeerde keuzes kan maken. Als booties een dikke hak of een platform zool hebben, zorg er dan voor dat er ook volume aan de bovenkant is van je outfit. Denk aan grof onder en grof boven om de ultieme balans te creëren. Voorbeeld: een stoer bikerjasje in combinatie met bikerboots is een goede match. Ga je voor een slim-down look van head to toe, kies dan een bootie met een fijnere hak.

High heels en skinny jeans

Basic pumps met een puntneus zijn het mooist onder een skinny jeans/broek. Maar als je niet superdun bent, houd dan rekening met de rest van je outfit.

High heels in combinatie met hakken verlengen je benen. Deze combinatie is zeer geschikt voor korte vrouwen met curves. Stiletto’s daarentegen kunnen je er off balance uit laten zien. Hierdoor wordt de aandacht verplaatst naar het middelste gedeelte van je lichaam. Mocht je toch voor een stiletto hak kiezen? Zorg er dan voor dat je er goed op kan lopen én in kan bewegen. Make it look comfortable!

Wil je de aandacht niet vestigen op je dijen en heupen? Draag dan een top die valt tot je heupen. Andere goede opties zijn simpele korte jurkjes, lange basic tops, los vallende shirts met een tailleriem en boyfriend blazers.

Sneakers en skinny jeans

Een erg populaire combi is tegenwoordig skinny broeken met sneakers. Denk aan de hoge sneakers á la Lanvin, Jimmy Choo en Giuseppe Zanotti. Comfortabel en stylish tegelijk! Maar ook hierbij geldt dat bepaalde type sneakers heel zwaar kunnen tonen onder een skinny broek. Denk hierbij aan grove sneakers waarbij het lijkt alsof je een paar boten onder je smalle broek hebt zitten. In combinatie met een skinny jeans wordt de aandacht dan verplaatst naar je voeten i.p.v. je hele outfit. Mocht je toch dol zijn op deze combinatie? Zorg er dan voor dat je ook een jasje aanhebt dat wat ‘zwaarder’ toont. Bijvoorbeeld een mooie parka. Dit zorgt ervoor dat je outfit dan in balans is.