2015: De terugkeer van de Uggs

Was jij altijd al fan van de Australische bontsloffen? Heb jij even geluk! Volgens lifestyle deskundigen zijn Uggs bezig met een heuse comeback. Niet alleen volgens de experts, ook sterren worden weer gespot op het comfortabele schoeisel!

Winters weer

Een aantal jaren terug waren Uggs niet weg te denken uit het Nederlandse modebeeld. Niet alleen in ons kleine Holland, maar wereldwijd waren de laarzen ontzettend populair. Na 2012 daalde de verkoopcijfers heel erg. Toch winnen de schoenen weer aan populariteit. Waarom? De extreem koude winters van de afgelopen jaren in de VS zorgen voor een grote groei in het aantal verkochte Uggs. Die trend slaat meteen weer door naar andere landen en zie daar: de comeback van de Ugg!

Popi jopi

In ons koude kikkerlandje is de Ugg altijd populair geworden. Niet alleen onder gewone stervelingen hoor, ook BN’ers houden van de schoenen. Zo zweert Danie Bles bij de schoenen: ‘’ik ben nog steeds fan van Uggs. Vooral de kastanjebruine exemplaren. Die zijn gewoon iconisch. Ze zijn zo origineel en enorm comfortabel!’’ Ook stylist Bastiaan van Schaik is fan maar niet bij zichzelf: ‘’Nee, zelf draag ik ze niet. Ik ben te rond maar ik vind ze wel erg mooi! Zorg alleen dat je er niet schuin op gaat lopen, verschrikkelijk!’’ Daarnaast verscheen er afgelopen week een artikel in de Britse Vogue waarin gepleit werd voor een terugkeer van de schoenen. De redactie noemde de terugkeer van Uggs een startsein voor vernieuwde populariteit van de schoenen. Ook in Hollywood werd er rondgelopen op Uggs: Kate Moss, Blake Lively en Pixie Geldof hebben nog een paar in de kast dat ze met trots dragen!

Tekst Max Herlings