12.000 paar nepschoenen in Rotterdam ontdekt

De politie wilde er eerst geen uitspraken over doen maar op 10 juli heeft de politie een enorme partij (12.000) nep schoenen aangetroffen in een loods in Rotterdam. De politie is de laatste jaren al steeds vaker actief opzoek naar nep producten. Zo worden in ons land niet alleen veel nep schoenen geimporteert en verkocht maar ook kleding en electronica. Op Marktplaats is er zelfs een levendige handel in nep artikelen.

De schoenen werden op een bedrijventerrein aangetroffen aan de Varenseweg in Rotterdam-Noord. Een 36-jarige Rotterdammer wordt verdacht van de handel in de nep schoenen en de politie is hem op dit moment aan het verhoren. Hij is gek genoeg nog niet aangehouden.

De schoenen bleken afkomstig te zijn uit Turkije. Opvallend want meestal komen dit soort nep producten uit landen als China en Taiwan. Met name China staat bekend vanwege de enorme hoeveelheid nep producten die het land fabriceert. De nep schoenen werden overigens niet direct vanuit Turkije naar Nederland vervoerd. De goederen werden eerst naar Polen gestuurd om vervolgens in Nederland terecht te komen.

De politie kon de partij onderscheppen vanwege een anonieme tip. Als de schoenen echt waren geweest dan had deze partij een straatwaarde van 1,2 miljoen euro. De straatwaarde van de nep schoentjes bedraagt overigens nog steeds een behoorlijk bedrag, namelijk 400.000 euro.

De vraag is voor wie deze schoenen bedoelt waren. Gewoon voor directe verkoop aan consumenten of zijn er ook professionele partijen bij betrokken die de schoenen verkopen samen met echte schoentjes. De handel via internet maakt namelijk veel onderdoorzichtig.

Wil je meer te weten komen over nepschoenen? Bekijk dan eens het artikel over nep Louboutins.