Zara x Louis Vuitton copycat

Wauw deze fashionfind van Zara is een absolute wannahave! Het ontwerp, dat iets weg heeft van een design van Louis Vuitton en Givenchy, is een opvallende verschijning in de meestal lichtgekleurde collecties van Zara.

Nieuwe ronde? 

Zara nam een bordeaux rode enkellaars (€59,95 euro) op in haar assortiment voor de winter van 2014, en gaf de schoen een hak in de vorm van een komma. Apart, maar niet nieuw. De komma hak is recentelijk gezien in de herfst-wintercollectie 2014 van het Franse merk Louis Vuitton. Maar ook LV heeft dit design gekopieerd van niemand minder dan modehuis Givenchy. Zo zie je maar in modeland: niet alleen de goedkopere ketens laten zich inspireren, ook top designers kijken af en toe af bij collega’s! De komma hak is overigens ook gespot bij Dior afgelopen zomer.

Givenchy (links) vs. Louis Vuitton

Zara design

Zara creëerde een enkellaars dat grotendeels uit polyurethaan bestaat. Het is een samenstelling die meestal dienst doet als de vervanging van leer. De bordeauxrode kleur laat de lak mooi uitbrengen. Om dicht bij de laatste trends te blijven, gaf de Spaanse winkelketen de schoen een detail van de populaire ‘Chelsea boots’. Verder heeft de enkellaars een ronde neus en heeft de schoen een hakhoogte van zo’n 10,5 centimeter. 

Zara (links) vs. Louis Vuitton

Overeenkomsten met Louis Vuitton 

Veel overeenkomsten heeft de creatie van Zara niet met het ontwerp van Louis Vuitton. Zo heeft de schoen van het laatstgenoemde merk een kleinere hak. Ook is de pasvorm heel anders, als je deze vergelijkt met het ontwerp van Zara. Beide merken hebben allebei een soort lipje achter de schoen. Louis Vuitton maakte gebruik van zwart leder, en verwerkte dat op twee verschillende manieren, wat de schoen extra speciaal maakt. Het grootste verschil zit natuurlijk in de prijs, want een paar laarzen van €59,95 zul je niet zo gauw tegenkomen bij LV!