Hermès Birkin bag geveild voor 91.000 euro!

Dat de Birkin bags van modehuis Hermès één van de duurste ter wereld zijn, is algemeen bekend. Een tas begint bij een slordig prijskaartje van 6500 euro en kan oplopen tot tientallen duizenden euro’s. Toch zijn er ook uitschieters onder deze tassen. In Texas is namelijk een Hermès Birkin bag geveild voor maar liefst 91 duizend euro. Maar dit is niet de duurste tas van Hermès die ooit is geveild. In 2011 werd er een Birkin bag geveild voor maar liefst 150.000 euro!

Onder de hamer

De tas is gekocht door een anonieme liefhebber en deze was bereid om meer dan het dubbele voor deze bijzondere Birkin bag neer te leggen. Het startbod begon bij ruim 36 duizend euro en ging onder de hamer voor meer dan het dubbele, namelijk 91 duizend euro! Eerder werd er al een Birkin bag geveild voor 78.000 euro, maar wordt nu door de troon gestoten door dit exemplaar van Hermès. Maar ook Kim Kardashian’s Birkin, dat ze kreeg van lover Kanye, valt vergeleken bij dit item in het niet.

Geranium Porosus

Wat de tas zo bijzonder maakt is het materiaal waarvan de Birkin is gemaakt. De tas, genaamd Geranium Porosus, is gemaakt van zowel krokodillen- als stierenleer. Deze bijzondere designer tas is de enige in z’n soort en werd in 2010 gemaakt voor het project de Petit H Exhibition in Londen. De beste vakmensen van het Franse modehuis werden toen opgetrommeld om van schaarse materialen een aantal unieke items te maken, waaronder deze Geranium Porosus Birkin bag.

Beeld; Flickr