Loafers: de trend van nu

Wil jij klassiek, elegant of toch opvallend? Dit seizoen zijn loafers dé trend! Deze klassieke schoentjes laten zich weer regelmatig in het straatbeeld zien. Je kan ze herkennen aan de lage, veterloze pasvorm en hebben geen hak. Wist je trouwens dat loafers hun naam danken aan de term ’to loaf around’, wat rondslenteren betekent?

De eerste loafer stamt al uit 1908 en waar deze schoenen vaak als oubollig werden gezien, zijn het nu weer trendy fashion items. Daarbij zitten loafers erg comfortabel wat natuurlijk een pluspunt is als je geen held bent op hoge hakken ;).

Trend

Op dit moment zijn loafers niet meer weg te denken uit het straatbeeld en je vind ze met kwastjes, veters, strapjes of gespen. Deze damesschoenen zijn perfect voor verschillende soorten outfits. Zo kan je ze heerlijk dragen onder een casual outfit, maar ook voor naar kantoor zijn loafers goed te dragen. Combineer ze onder een nette blouse en pantalon naar je werk, of draag ze met een skinny jeans en oversized trui voor een meer casual look.

Dit seizoen zien we het zwarte basic model met een gesp op de neus veel. Wat is jouw favoriete model (penny) loafer?

Hoe draag je een loafer?

Het voordeel is dat je met zwarte loafers eigenlijk altijd wel goed zit. Maar kies nu ook eens voor een opvallende kleur of model! Zilveren loafers zijn bijvoorbeeld een goede keuze voor als je een keer wat anders wilt of kies voor een model met een subtiel hakje.

Erg handig aan loafers is dat je ze in het voor- en najaar kan dragen. Als het toch wat te fris is kan je een kanten, net of polka dot sokje dragen! Nog een leuke tip: rol je broekspijpen op, zo creëer je optisch langere benen én het staat leuk. Kijk ook eens op Pinterest voor meer loafer looks!