Zo goed als nieuw: zo krijg je je sneakers weer schoon

sneakers schoonmaken

Je beste paar sneakers aangedaan voor een festival of feestje? Wellicht heb je een leuke avond achter de rug, maar de pret is meteen bedorven wanneer je in de ochtend je vuile sneakers ziet staan. Wat nu? Gelukkig zijn er vele truckjes om ze in no-time weer te laten schitteren als nieuw. Benieuwd naar welke dit zijn? Lees dan even verder. 

1. Oude tandenborstel 

Niets werkt beter dan een goede schrobbeurt met een oude tandenborstel en wat tandpasta. Dit middeltje is ideaal wanneer je schoenen er écht vuil zien en er hardnekkige vlekken op zitten. Je dacht misschien dat ze er nooit meer gingen uitzien als nieuw? Dit truckje maakt het toch mogelijk.

2. Haarspray

Zitten er inkt of vlekken op je nieuwe dames sneakers? Dat is enorm balen, maar je krijgt ze er makkelijk af met haarspray. Ga in de badkamer even op zoek naar de juiste fles en spuit een beetje op het vuil. Laat het voor enkele minuten inwerken en veeg het weg met een schone doek. 

3. Citroensap

Je witte zolen compleet besmeurd? Haal dan snel een citroen in huis. Met het sap hiervan zien je sneakers in no-time weer volledig wit doordat het enorm helpt tegen verkleuringen. Breng wat aan om een doek of spons en wrijf over de zolen om vlekken te verwijderen. Je kan het sap ook even laten zitten en ze hierna in de wasmachine stoppen voor een mooi resultaat. 

4. Olijfolie

Je leren sneakers herstellen en hydrateren? Dan moet je opnieuw in je keukenkasten duiken, dit keer voor olijfolie. Dit doet wonderen voor het materiaal, en je kan er dus ook een gewoonte van maken om enkele keren per maand ze hiermee in te smeren. 

5. Witte azijn/baby poeder

Zeker na een stevig feestje of een lang festivalweekend, kan er al eens een geurtje zitten aan bijvoorbeeld je Sketchers. Of het nu bier, modder of een combinatie van beide is, witte azijn en baby poeder zijn twee goede oplossingen hiervoor. In een mum van tijd neutraliseren ze de vervelende geur en kan je ze weer dragen voor dagdagelijkse activiteiten. 

6. Magic eraser

Misschien niet iets wat iedereen in huis heeft liggen, maar wel iets wat de moeite is om aan te schaffen: een magic eraser. De naam zegt het zelf al, het is een magisch product dat je sneakers weer zo goed als nieuw laat lijken.