Welk jurkje trek jij vandaag aan?

jurkje zomer

Ongeacht welke winkel je inloopt of welke webshop je bezoekt, er zijn altijd veel verschillende jurken verkrijgbaar. Korte en lange mouwen, of helemaal geen mouwen, maxidresses, cocktailjurken, strandjurken en ga zo maar door. Aan de ene kant heel fijn, want het zorgt ervoor dat je altijd genoeg keuze hebt. maar doordat deze keuze zo enorm is, kan het er ook voor zorgen dat je helemaal niet meer weet wat je aan moet trekken. Daarom geven wij je in dit artikel een aantal tips, zodat jij altijd het juiste jurkje aan hebt!

Bekijk de weersverwachting

Die ene mooie zomerjurk met spaghettibandjes zit misschien wel heel fijn, maar als de weersvoorspelling alleen maar wind en regen laat zien, is dat niet de beste optie. Kijk dus altijd eerst naar wat het weer die dag gaat doen, voordat je een keuze maakt. Heb je alleen maar jurken met korte mouwen in de kast hangen? werk dan met laagjes. Een mooi vest kan vaak prima op een jurk. Mocht het uiteindelijk dan toch warmer worden dan voorspeld, dan kun je altijd nog je vest uittrekken.

Een jurkje voor op het strand

Is het de planning dat je de hele dag op het strand door gaat brengen? dan heb je waarschijnlijk voldoende aan je bikini of badpak. Echter moet je er ook nog heen reizen, en wil je aan het eind van de dag misschien ook wel wat gaan eten. dit kan natuurlijk in je badkleding, maar is niet aan te raden. Zeker wanneer je bij een restaurant wil gaan eten wordt het niet gewaardeerd als je dit doet, en dus doe je er goed aan een mooi jurkje uit te zoeken.

Belangrijk bij deze jurk is dat hij ruim en soepel valt. Zeker op een erg hete dag is het niet fijn als je jurk telkens tegen je aan geplakt zit. Een witte jurk is niet aan te raden, zeker niet wanneer je badkleding nog nat is, want dat ga je zien. het gevolg is dat je jurk gaat doorschijnen, dat wil je uiteraard voorkomen als je ergens wat gaat eten.

Shoppen en cultuur snuiven

Geen dagje strand, maar liever een dag lang shoppen en cultuur snuiven in een mooie stad of idyllisch dorpje? Ook dat kan prima met een jurkje, maar houd dan wel rekening met een aantal punten. Ten eerste doe je er goed aan een wielrenbroekje of korte legging onder je jurk te dragen. Zeker wanneer je veel loopt kunnen je benen gaan schuren, met irritatiebultjes en roodheid tot gevolg. Door een broekje onder je jurk te dragen voorkom je dit, waardoor je moeiteloos door kunt gaan. wel is het dan aan te raden ervoor te zorgen dat je jurk lang genoeg is, en je het broekje er niet onder vandaan ziet komen.

Zorg ook voor goede schoenen, zeker wanneer je veel kilometers af gaat leggen. De hele dag op slippers lopen is niet alleen slecht voor je voeten en je lichaamshouding, maar kan er ook voor zorgen dat je voeten overbelast raken. Hier kun je nog wekenlang last van hebben, en dat wil je uiteraard niet.