Vrouwen kopen steeds minder schoenen

Nederlandse consumenten  schijnen steeds minder schoenen te kopen. Voor shoejunks is dit onvoorstelbaar maar toch is het zo! Het ergste is dat vrouwen degenen zijn die het meest bezuinigen op schoenen! Hoe shocking is dat!

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de bestedingen in de schoenenmarkt drastisch zijn gedaald. In maart 2013 werd er 21% minder besteed aan schoenen ten opzichte van maart 2012. Uit exclusief onderzoek naar de Nederlandse schoenenmarkt voor zowel vrouwen, mannen, kinder- en sportschoenen blijkt dat de  daling van 21% wordt veroorzaakt door een flinke daling van het aantal gekochte paren. Het gemiddeld besteed bedrag aan schoenen bleef stabiel.  

Vrouwen

Uit de kwartaalcijfers blijkt dat de bestedingen aan schoenen tussen januari –maart 2013 met 11% is gedaald ten opzichte van de periode januari-maart 2012. De oorzaak van de daling komt doordat er steeds minder schoenenparen worden verkocht.  Opmerkelijk uit het onderzoek is dat de daling bij vrouwen het sterkst is namelijk -16%! Dit betekent dat vrouwen heel wat minder zijn gaan besteden aan het kopen van schoenen.  Zou dit kunnen liggen aan het feit dat Nederlanders steeds vaker op oude schoenen lopen? Of zal het komen door de komst van populaire DIY technieken?