Vrouwen beter in seks door hoge hakken

Verschillende wetenschappelijke publicaties spraken er al over, maar onlangs kwam daar nieuw onder zoek bij, vrouwen die vaker op hoge hakken lopen zijn beter in seks. Of anders gezegd, van deze vrouwen gaan de seksuele prestaties omhoog. Geloof je dat of niet? Maar hoe komt dat nou? Door het dragen van hoge hakken worden de bekkenbodemspieren sterker. In dat opzicht zijn high heels dus niet zo slecht, hoewel er vaak slecht over wordt gesproken. Zo zouden ze volgens sommigen verschillende problemen veroorzaken zoals likdoorns, bekkeninstabiliteit en schizofrenie. Ja geloof het of niet, dat laatste is ook waar volgens wetenschappelijk onderzoek!

Hoe dan ook…..In de studie onder 66 vrouwen die onder de 50 zijn bleek dat degenen die hun voet in een hoek van 15 graden van de grond houden, hetgeen gelijk staat aan een hak van ongeveer 5 cm, een even goede houding hadden als degenen die platte schoenen droegen. Met andere woorden, zo slecht zijn hakken niet voor het lichaam. Sterker nog vrouwen die hoge hakken dragen vertoonden minder elektrische activiteit in de bekkenspieren. Daardoor verbetert de kracht in het bekken en op den duur dus de geslachtsgemeenschap. De sterkere spieren zorgen voor spanning in de vagina en een flexibeler onderlichaam.

De bekkenbodemspieren zijn namelijk een essentieel onderdeel van het vrouwelijk lichaam. Naast dat ze belangrijk zijn voor de seksuele prestaties, bieden ze essentiële steun aan organen in het bekken zoals blaas, darmen en baarmoeder. De spieren verzwakken echter meestal na de zwangerschap en bevalling, en naarmate vrouwen ouder worden. Er zijn oefeningen om deze te versterken waardoor de seks weer beter wordt. Maar de bevindingen maken het makkelijker………..geen trainingen maar gewoon hoge hakken dragen. Stiletto’s dus! En je seksleven gaat erop vooruit……..heb jij voldoende high heels in de kast staan?