Voeten verzorgen doe je ook in de winter!

Je open sandaaltjes en peeptoes hebben inmiddels plaats gemaakt voor Uggs, gevoerde bikerboots en kniehoge laarzen. De herfst is begonnen en dat betekent een change of wardrobe. Maar dat wilt niet zeggen dat je  wat er onder je sokken schuilt moet verwaarzlozen! Net als je dagelijkse verzorging moet ook het verzorgen van je voeten in de wintermaanden voor komen in je beauty ritueel. Hoe?  Easy!

Voeten verzorgen

Hoewel de voeten nu in een winterslaap gaan, betekent dit niet dat je ze moet vergeten. Een voetenbadje, scrub of lekker invetten met bodybutter mag op z’n tijd ook en zeker in de winter. Dr Suzanne Levine, podoloog en eigenaresse van de gerenommeerde Instituut Beauté kliniek in New York, onthult haar beste tips voor prachtige voeten.

Het alfabet

Teken de letters van het alfabet op de vloer met je tenen. Door dit gedurende de dag te doen, vermindert het zwelling, kramp en spataderen.

Gebruik zooltjes

Steunzolen dragen terwijl je flatjes zoals ballerina’s en brogues draagt. Dit vermindert de belasting op de middenvoetbeentjes en ondersteunt de voet om terug te keren naar de neutrale stand.

Van hoog naar laag 

Wissel om de vier uur van hakhoogtes. Dit is nodig voor het rekken van de kuitspieren. Zorg ervoor dat je altijd een paar extra schoenen in je tas hebt.