Uggs schoonmaken

Iedereen heeft er wel een paar (of 2) van in haar kast staan: Uggs. Ze lopen heerlijk, zijn comfortabel en houden je in de winter heerlijk warm. Wat wil je eigenlijk nog meer ? Het antwoord daarop zal bij de meesten zijn dat je er nog lang van wilt kunnen genieten. Om er langer van te kunnen genieten zal je je Uggs moeten onderhouden en dus schoonmaken, zodat ze niet ugg-ly worden. Check hier hoe je dat het beste kunt doen!

Maar eerst even een korte refresh voor het geheugen.

Wat zijn Uggs?

Uggs laarzen afgekort Uggs is een Australische term voor laarzen gemaakt van duurzaam schapenvacht. Deze boots bestaan al sinds de beschaving van schapen, maar pas in de jaren ’50 werd de term Uggs echt gebruikt door de Aussies. Door de zachte buitenkant en de natuurlijke wollen binnenvoering,  zorgen Uggs voor een comfortabel  gevoel en werken ze thermostatisch voor je voeten. Met andere woorden: ze lopen lekker en houden je voeten warm.
En denk maar niet dat deze boots altijd fashion proof zijn geweest. Oorspronkelijk werden Uggs met name gedragen door piloten uit de Tweede Wereldoorlog en door hardcore surfers omdat ze zo lekker comfi aan je voeten voelen. 

Schoonmaken van Uggs

Om je Uggs schoon te houden moet je niet zomaar een middel gebruiken. Let erop dat het schoonmaakmiddel PH- neutraal is en dat geschikt is voor wol en fijne was. 
Zand en ander vuil kan je eraf borstelen met een zachte borstel (hiermee voorkom je beschadigingen)
Poets vlekken voorzichtig af met een zachte spons
Het beste middel dat je kan gebruiken is Sheepskin Cleaner van UGG Australia, maar babyshampoo of babyzeep is ook een optie.  Breng dit aan op de Uggs met een zachte borstel. 
Gebruik voor het afspoelen koud water en zet de laarzen daarna op een droge plek (Niet tegen de verwarming). 

Drogen van de Uggs

Tijdens het drogen kan je de Uggs opvullen met oude kranten zodat het vocht sneller eruit trekt. En let erop dat je de boots niet in de buurt zet van de verwarming! De schapenvacht kan gaan barsten of rimpelen hierdoor. 

Geurloze Uggs

Na veelvuldig gebruik kan het zijn dat je Uggs nietmeer zo lekker ruiken. Voor het bestrijden van nare geurtjes doe je daarom het volgende:
Strooi een eetlepel zuiveringszout in de Uggs. Schud je Uggs goed zodat het zout over de hele Uggs verspreid is en laat dit een nachtje staan. Schud de volgende dag de Uggs leeg en ze ruiken weer als nieuw! Onthoud wel dat dit trucje alleen geldt voor de originele Uggs en geen namaak spul.