6 Gouden schoenen tips

Wat schoenen betreft staan elegant en charmant vaak lijnrecht tegenover comfortabel en gemak. Pumps zijn vaak te hoog en bieden onvoldoende ondersteuning met als gevolg blaren en zere voeten. Schoenen met een platte zool zoals sneakers, Uggs en wandelschoenen zijn niet geschikt voor alle gelegenheden en kunnen lomp tonen. De realiteit liegt er niet om: veel vrouwen hebben de zoektocht naar het perfecte paar schoenen al opgegeven. We willen het allemaal: stylish, fashionable én gemak…Maar dat is niet alles. Daarnaast ligt het mannelijk oog ook op de loer. Ik durf te wedden dat manlief je het liefst ziet rond paraderen op paar sexy killer heels in plaats van een paar GEOX zuurstof doorlatende sandalen. 
 
Gelukkig zijn er een aantal oplossingen die hoop bieden en die hopelijk wél de zoektocht verkorten naar perfectie!
 

1. De juiste pasvorm

We zijn er allemaal van overtuigd dat wanneer het aankomt op het passen van schoenen, de pasvorm gelijk moet staan aan comfort.  Maar in de realiteit is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Ten eerste, zijn onze voeten 3 dimensionaal en niet twee dimensionaal. Size charts zijn bruikbaar, maar niet als het aankomt op de omtrek van onze voeten. Deze verschillen namelijk per persoon en zijn niet nauwkeurig te bepalen. 
Daarnaast zijn de maten per merk, style en design verschillend. Dus luister naar je voeten en gebruik maattabellen online als een richtlijn niet als een vuistregel.

2. High heels met een ronde neus 

Pumps of high heels met een ronde, ovale en zelfs een vierkante neus. Schoenen met een puntneus hebben de neiging je tenen te duwen in een onprettige positie met als gevolg eelt en zere tenen. Het is daarnaast ook belangrijk voldoende bewegingsruimte te hebben. Denk aan het opzwellen van je voeten tijdens een avondje uit #niet fijn.

3. Check de binnenzijde

Hoe comfortabel een schoen aanvoelt wordt bepaald door de binnenkant van de schoen. Blootgestelde naden, stukjes rubber of leer die wrijven tegen de achterkant van je hiel is niet fijn. Besteed dus extra aandacht aan de binnenkant van schoenen tijdens het passen. Er moet altijd een stukje ruimte zitten tussen je hiel en de schoen.

4. Platte schoenen ≠ comfortabel 

Ook voor platte schoenen als loafers en sneakers gelden dezelfde regels als bij killer heels. Kies dus voor de juiste schoenen neus (het liefst geen punt). Een goede ondersteuning van de voetboog, dit is het onderste gedeelte van je voet. Tot slot, let ook op de binnenzijde van platte schoenen: geen blootgestelde naden .

5. Geen inloop periode

Houd geen rekening met een inloop periode. Dus luister niet naar verkopers met de volgende uitspraak: ‘’Ze lopen nog uit hoor’’. Het kan zijn dat lederen schoenen na verloop van tijd ietwat uitlopen. Maar die lopen alleen uit in de breedte en niet in de lengte. Schoenen horen vanaf het moment dat je ze de eerste keer aantrekt,  comfortabel te zitten. Deze regel geldt overigens niet voor stilletto’s… dan vraag je erom!

6. High heels met een brede hak

Zelfs als je alleen maar zweert bij high heels, kan dit op een comfortabele manier!  Te mooi om waar te zijn? Niet helemaal. Kies voor een bredere hak. Deze zorgen er namelijk voor dat je gewicht zich beter verdeeld over het oppervlak. Het resultaat: een comfortabele high heel experience. Of kies voor een plateauzool. Dit zorgt net als met een bredere hak voor meer ondersteuning van je voeten.