Stijlicoon Miroslava Duma

Miroslava Duma maakt deel uit van een groep fashionable en stylish vrouwen die ook wel bekend staan als de ‘Russische maffia’. Ze vallen op door hun grenzeloze en onberispelijke smaak voor high end designer kleding. Dit heeft ertoe geleid dat de dames tegenwoordig tot de vaste gasten behoren van de beroemde Fashion Weeks.  Daarnaast domineren ze de streetstyle modeblogs en worden ze bestempeld tot dé nieuwe stijliconen. Inmiddels weet elke designer, modeblogger en fashionliefhebber wie ze zijn. Maar er is er altijd één die er met kop en staart boven uitsteekt. Miroslava Duma, een prachtige Russische verschijning die van haar passie haar beroep wist te maken.

Buro 24/7

Mira is een echte duizendpoot. Naast moeder en echtgenoot is ze oprichtster van een Russische fashion website: Buro 24/7. Na een carrière als redacteur bij de Russische Harper’s Bazaar, zag Mira meer kansen in het web. Hierdoor ontstond het idee voor haar website Buro 24/7. Een vernieuwend online platform voor mode, kunst, architectuur, films, muziek en stijl. Tegenwoordig verdient ze de kost als freelance schrijfster. Helaas heeft Buro 24/7 nog geen Engelse vertaling dus moeten we het nog even doen in het Russisch. Gelukkig zijn er wel plannen om de site in een Engelse, Arabische en Franse versie te lanceren. We moeten dus nog even geduld hebben!

Mode en style

Als jong meisje haalde Miroslava haar mode inspiratie uit films van Katherine Hepburn, Cary Grant en Marilyn Monroe. Tegenwoordig wordt Mira veelal gespot in opvallende creaties van heel wat bekende designers. Tot haar favorieten labels behoren onder andere Vika, Marni, Chanel, Phoebe Philo, Raf Simons, Ostwald Helgason en Proenza Schouler. Haar style is erg uitgesproken en met haar opvallende verschijning haalt ze regelmatig de bekende modebladen. In Rusland behoort Miroslava al tot de top en siert ze regelmatig een cover van een Russisch modetijdschrift. Hoewel Mira in Nederland nog vrij onbekend is, zal daar waarschijnlijk heel snel verandering in komen! Wij houden haar in ieder geval in de gaten.

Beeld: Anastas92 / Creative Commons