Stijlicoon Jackie Kennedy

De meest fashionable first lady die het Witte Huis ooit gekend heeft. Met haar natuurlijke gevoel voor mode en haar klassieke stijl is Jackie Kennedy uitgegroeid tot een voorbeeld voor vele vrouwen. Tegenwoordig is ze een inspiratiebron voor vele fashionista’s en wordt haar stijl tot op de dag van vandaag door velen gewaardeerd. Niet voor niets kroonde Harper’s Bazaar haar tot één van de grootste stijliconen van de afgelopen eeuw.

Jackie Kennedy 

Als één van de jongste first lady’s van de Verenigde Staten kwam Jackie Kennedy volop in de schijnwerpers te staan. Als vrouw van John F. Kennedy viel ze meteen op door haar charmante en elegante verschijning. Door haar stijl en kijk op fashion werd dit nog eens versterkt en ontpopte ze zich tot een stijlicoon voor vele vrouwen uit de sixties. Maar ook tegenwoordig  is ze nog steeds een fashion voorbeeld voor velen.

Stijl

Door kleding te dragen die niet gebruikelijk was voor een first lady viel Jackie extra op. Qua kledingstijl was ze gek op A-lijn jurkjes, trenchcoats, sjaals, grote zonnebrillen en pillbox hoeden. Ze wist precies wat ze wilde en koesterde een liefde voor Franse designers. Modehuizen als Chanel, Christian Dior, Balenciaga en Givenchy waren geliefd bij Jackie en volop aanwezig in haar garderobe. Daarnaast was Jackie een grote fan van parelkettingen en handschoenen. Accessoires die tegenwoordig  als ‘typisch Jackie’ worden bestempeld als we het hebben over de stijl van Jackie Kennedy.

In de stijl van Jackie Kennedy

Gek op de stijl, looks en outfits van Jackie? Hier volgen een aantal richtlijnen voor de ultieme Jackie look:

  • Giga zonnebril
  • Parelketting
  • Handschoenen
  • A-lijn jurkje
  • Pumps
  • Shawl voor om je nek óf als hoofddeksel

Beeld: Abbie Rowe, National Park Service / Creative Commons