Shop tip: Dr. Martens Serena boots wit

Deze Dr. Martens boots doen je denken aan het  begin van het winterseizoen. Deze sneeuwwitte laarsjes zijn gevoerd waardoor je voeten extra warm blijven tijdens koude winterdagen.

Kenmerken Serena boots

Omdat de buitenkant van de boots van leer zijn gemaakt, beschermen ze je tegen sneeuw en regen. Een echte musthave voor je wintergarderobe kun je deze laarzen wel noemen. Je kunt ook kiezen uit andere kleuren, maar wit in de winter is natuurlijk een opvallende keuze niet? Wij van de redactie vinden ze in ieder geval geweldig ! Hebben? De boots kosten € 189,95 en zijn verkrijgbaar via de officiële Dr. Martens site.

Over Dr. Martens boots

Het eigenzinnige label Dr. Martens staat bekend om zijn hoge boots met stalen neus, gele stiksels en zwarte veters. Het begon allemaal bij de Duitse arts Dr. Klaus Maertens die tijdens een skivakantie in de jaren ’50 zijn enkel blesseerde. De schoenen die hij destijds moest dragen stonden zijn genezing in de weg. Dit kon beter en hij ontwikkelde hoge schoenen met een beter comfort. Al snel werden zijn hoge boots populair onder arbeiders.

De sixties

Maar ook in de jaren ’60 werden deze boots beschouwd als het symbool van persoonlijke stijl van de jeugd. Inmiddels zijn Dr. Martens populair onder een breed publiek en worden ze door zowel mannen, vrouwen als kinderen gedragen.

Rebels anno 2013

Tegenwoordig zijn de hoge boots van Dr. Martens een begrip en een echte klassiekers met een rebelse touch.