Shocking 3D scanner onthult dat hoge hakken je voeten permanent verminken!

We wisten natuurlijk wel dat het dragen van hoge hakken op de lange termijn schade kunnen aanrichten aan je voeten. Maar dankzij deze 3D scanner word je wel heel erg met je neus op de feiten gedrukt. Misschien dat je na het lezen van dit onderzoek toch minder vaak hakken gaat dragen!

Onderzoek

Een Britse studie heeft bevestigd dat dragers van platte schoenen een mooiere toekomst tegemoet gaan dan degenen die regelmatig op hoge hakken rondlopen. Met behulp van een State of the Art 3D scantechnologie hebben onderzoekers op basis van honderden 2D scans van patiënten die hoge hakken dragen een 3D beeld samengesteld.  Het resultaat hiervan is schokkend en angstaanjagend. Botten in de tenen worden ontwricht en voeten kunnen er klauwvormig uit gaan zien. Een orthopedisch chirurg legt het uit: Op het moment dat je op hakken staat wordt het gewicht verplaatst naar twee botjes onder je tenen. Dit kan duidelijk tot problemen leiden.

Beauty or the Beast?

De scan laat zien dat je tenen omkrullen. Dit kan op korte termijn geen problemen opleveren maar wel op de lange termijn. Het gevolg? Intense pijnen en misvormde voeten die permanent in een klauwvormige houding blijven.

Comfort is belangrijk

Verder laat de studie zien dat 57% van de vrouwelijke patiënten last had van ernstige pijnen  in de voeten door het dragen van ongemakkelijke schoenen.  86% gaf aan moeite te hebben met het vinden van schoenen die comfortabel zaten. Het is dus heel belangrijk schoenen te kopen waarbij je voeten zich niet moeten aanpassen aan de schoenen maar andersom. Let hier dus op tijdens shoe shoppen.