Sarah Jessica Parker

Carrie Bradshaw 

Wanneer we het hebben over style iconen mag Sarah Jessica Parker zeker niet in het rijtje ontbreken. Hoewel ze zichzelf niet als een style icoon beschouwd, denkt de rest van de wereld daar anders over. Mede door haar rol in Sex  & The City als Carrie Bradshaw werd SJP bestempeld als een true fashionista. Patricia Field, hoofdstyliste van Sex & The City gaf een nieuwe draai aan fashion en tilde style naar een hoger level. Mede dankzij haar ontpopte SJP zich tot hét style icoon van de serie.

 

Style

Een inspiratiebron voor modeliefhebbers dat is hoe Carrie Bradshaw het beste is te omschrijven. Grensverleggend, uitdagend en trendsetting, niks was te gek voor deze fashionaddict. Carrie Bradshaw veranderde de kijk op fashion en de style van vele vrouwen. Bepaalde kledingstukken werden zelfs zo populair bij de kijkers tot ongeloof van de stylisten van de hitserie. Patricia Field, Rebecca Weinberg en Eric Daman waren verantwoordelijk voor de looks van Carrie. Een aantal memorabele looks van Carrie Bradshaw volgens hen. 

1. De tutu 

Carrie Bradshaw veranderde de mode toen ze op Times Square paradeerde in een witte tutu. De stylisten van de serie kochten deze tutu voor slechts 5 dollar. Nooit gedacht dat de tutu zó populair zo zijn bij de kijkers!

2. De naamketting

Geïnspireerd op de Italiaanse meiden in New York: de naamketting. Weinberg: ‘’Op een dag moest ik vanwege autopech de trein nemen. In de trein zag ik allemaal Italiaanse meiden met een naamketting. Ik besloot er één te maken voor Patricia. Ze was er helemaal gek op. Daarna volgde er één voor Carrie”.

3. Mix en match

Carrie droeg in de serie regelmatig verschillende kledingstukken en kleuren over elkaar. Denk: een jurk met daarover een trui gecombineerd met een Chanel jasje. Mede dankzij het mixen en matchen en spelen met lagen werd deze look erg populair.

Carrie Bradshaw en schoenen

Carrie introduceerde menig fashionista’s in de wereld van fashion, maar met name schoenen. Mede hierdoor werden labels als Manolo Blahnik en Jimmy Choo meteen op de kaart gezet.  De schoenen van deze labels bereikten een ongekende populariteit en status dankzij Carrie Bradshaw. Geld of niet, in real life vlogen de schoenen van deze merken als warme broodjes over de toonbank. Carrie zat regelmatig krap bij kas door haar enorme uitgaven aan designer schoenen. Ze beschouwde schoenen als een deel van haar levensstijl en gebruikte deze om een statement te maken. Schoenen maken de vrouw of zoals Carrie zegt: ‘’I have this little substance abuse problem…. Expensive footwear’’.

New York shoppen 

Sex & The City speelde zich met name af in ‘The city that never sleeps’: New York. Dankzij Miranda, Samantha, Charlotte en Carrie kwamen kijkers erachter wat écht shoppen is in New York. Warenhuizen als Bloomingdales, Saks Fifthe Avenue en Nordstrom kregen een podium. Maar ook in designer boutiques als Dolce & Gabbana en Vivienne Westwood werd regelmatig geshopt.

Mede door het succes van de serie kan je tegenwoordig in New York een Sex & The City tour boeken. Je bezoekt hier verschillende plekken uit de serie. Denk aan restaurant Il Cantinori waar Carrie haar 35ste verjaardag from hell vierde. Of bezoek Magnolia Bakery en geniet net als Carrie en Miranda van heerlijke cupcakes.  Eet, drink en dans net als Carrie en haar vriendinnen!