Roger Vivier schoenen expo in Waalwijk

De legendarische Franse schoenenontwerper Roger Vivier wordt vanaf eind februari geëerd met een aan hem gewijde schoenenexpositie ‘’schatten van schoenen’’ in het Schoenenmuseum in Waalwijk. Niet alleen bestaande schoenen zullen te zien zijn, ook nooit eerder vertoonde prototypes zullen tentoongesteld worden. 

Stiletto lover

De Fransman Vivier is vooral bekend geworden als ontwerper van de stilettohak. In 1954 bracht hij het eerste paar op de markt en ze werden meteen een groot succes. Hij ontwierp schoenen voor Queen Elizabeth en was de hoofd schoenenontwerper voor Dior. Een man met zo’n carrière verdient een eigen expositie en dat is dan ook wat er gaat gebeuren. 

Schatten van schoenen

Het Schoenenmuseum in het Brabantse Waalwijk zal vanaf 21 februari beginnen met de expositie over Vivier. Tot 28 en juli kun je in het museum kijken naar hoogtepunten uit zijn veelzijdige ontwerpcarrière en zijn er nooit eerder vertoonde schoenen te zien. 

Naast schoenen van Roger Vivier zullen er ook pareltjes van Christian Dior, Delman en I.Miller te zien zijn. 2015 lijkt een goed jaar te worden voor schoenenexposities. Zo is er in Londen ook een bijzondere tentoonstelling te bewonderen.

Tekst Max Herlings