Bottega Veneta herfst-wintercollectie 2014

Qua kleding en accessoires houdt het Italiaanse modemerk Bottega Veneta het simpel en soms zelfs conservatief. Maar de laatste tijd lijkt het merk een hele andere richting in te willen slaan. Het gevolg? Een collectie schoenen die een hele andere kant van Bottega Veneta laat zien!

Breaking the rules

Hoofdontwerper Tomas Maier neemt daarmee een groot risico, aangezien het merk heel erg wordt geroemd om zijn tassen. En toch prijzen wij de heldhaftigheid van de creative director van Bottega Veneta: het is niet niks om te breken met de tradities van het merk..

Schoenencollectie

De herfst-winter collectie van het merk zijn allesbehalve conservatief. Je kunt ze eigenlijk een feest voor het oog noemen. Het mooie aan deze collectie is de creativiteit die erin gestoken is. Tomas Maier heeft van een normale enkellaars one of a kind ontwerpen gemaakt. Zo heeft het merk een suède schoen getransformeerd in een stoere laars, waarvan de bovenkant eruitziet als een vlam.

Bottega boots

Een ander ontwerp toont dat het gebruik van leer ook op andere manieren gebruikt kan worden. De Snake Patent-Leather and Suede Ankle Boots zijn een droom. Een mooie droom waarbij leer, suède en cut outs prachtig samenkomen. Een droom die veel vrouwen een fortuin gaat kosten!

High heels 

Bottega Veneta nam ook een mooie pump op in haar collectie. We kunnen niet genoeg benadrukken hoeveel we van het strakke zwarte leer houden in combinatie met de gele bloemenpatronen.  Laten we hopen dat Bottega Veneta in de toekomst met meer van zulke ontwerpen komt!