Musthaves en trends 2013: Wedge sneakers

De wedge sneakers zijn net als vorig jaar niet weg te denken uit modeland. Nog steeds super populair en een fijne uitkomst voor fashionista’s die houden van hoge hakken met een sportief randje.

Wedge sneakers 

De wedge sneakers zijn ook voor aankomende zomer toegestaan. Verschillende designers waaronder Marc Jacobs, Giuseppe Zanotti en See by Chloé brengen opnieuw een ode aan de wedge sneaker. Dit jaar zie je dat two tone varianten erg trendy zijn en wedges met meerdere kleuren. Toch is dé absolute musthave nog steeds het model van Isabel Marant. De wedge sneakers van Marant zijn ook dit jaar als eerste uitverkocht op alle high end designer sites.

Salvatore Ferragamo

Het brein achter de oorspronkelijke wedges is het über klassieke label Salvatore Ferragamo. Hij bedacht de wedge al in 1936. Destijds  werd er vooral gebruik gemaakt van kurk en hout wegens het gebrek aan materialen als leer en rubber. Gelukkig heeft de wedge sindsdien een hele evolutie doorgemaakt. En heeft dat uiteindelijk geleid tot de ontwikkeling van wedges in een nieuw jasje, namelijk wedge sneakers! De bedenker hiervan is het Franse Isabel Marant.

Isabel Marant sneakers

Isabel Marant, de pionier op het gebied van de wedge sneaker. Hierna volgde tal van labels die dit nog eens dunnetjes overdeden. Toch verdient het Franse label genoeg credits voor haar prachtige wedges. Na het succes van vorig jaar, zijn de wedges van Isabel Marant niet aan te slepen! Ook de celebs waren en zijn dol op de wedges van Isabel Marant. Zo werden onder andere topmodel Miranda Kerr en Beyonce regelmatig gespot op de stoere sneakers. Beyonce ging zelfs zo ver dat ze een eigen wedge sneakers mocht ontwerpen voor het Franse label.