Meest beroemde copycat Brian Lichtenberg wordt gekopieerd

Wie kent de shirtjes en hoodies van Brian Lichtenberg niet. De designer kopieerde het logo van Hermès en maakte daar zijn eigen Homiès items van. Het resultaat? Een hit en booming! Van Cara Delevingne tot Rihanna, iedereen wordt gespot met een Homiès item van Brian. Inmiddels is de Homiès rage uitgegroeid tot een waar fenomeen en liggen er andere copycats op de loer, waaronder Brian’s eigen broer Christopher! Brian trok dit niet en klaagde broerlief aan voor maar liefst 100 miljoen dollar. Waarom?

Meest bekende copycat Brian Lichtenberg wordt gekopieerd door eigen broer. Lees hier alles over copycat Brian Lichtenberg, de aanklacht en het verhaal.

De beroemde sweater van Brian Lichtenberg

Brian vs. Christopher

Brian vindt dat Christopher één van zijn designs heeft gestolen. Het gaat om Brian’s Ballin motief (een parodie op het logo van Balmain). Volgens Brian heeft Christopher deze gebruikt voor zijn eigen kledinglijn Alex & Chloe. Uit de aanklacht blijkt dat Brian zijn broer beschuldigt van diefstal in combinatie met “alcoholisme, depressie en diverse andere psychische stoornissen”.

Meest bekende copycat Brian Lichtenberg wordt gekopieerd door eigen broer. Lees hier alles over copycat Brian Lichtenberg, de aanklacht en het verhaal.

Links: de sweater van Brian. Rechts: Het ontwerp van Christopher

Verklaring Christopher

Het bedrijf van Chris heeft de beschuldigingen verworpen: ‘Zoals we altijd hebben gezegd, de Ballin en Ballin Paris designs is een origineel ontwerp gemaakt door en voor Alex & Chloe’, verklaart het label.  ‘’De (designs werden) niet ontworpen door Brian Lichtenberg. Accepteer geen imitaties.” Bovendien werd de versie van Christopher’s Ballin gelanceerd in januari 2013 en Brian’s versie in maart 2013. Dus wie heeft er gelijk?

Koekje van eigen deeg

Wij zijn benieuwd hoe dit verder afloopt, maar wel zijn we van mening dat Brian’s designs ook niet helemaal zuiver zijn.