Begin met hardlopen… met de juiste schoenen

Wil jij ook gaan hardlopen om deze zomer weer goed voor de dag te komen? Begin dan rustig aan en doe het wel stijlvol 😉 Een beetje modieuze outfit is natuurlijk leuk tijdens het hardlopen, maar je kan er voor en na het hardlopen ook nog mee gezien worden. Bekijk deze 3 tips om in stijl aan je conditie te werken.

1 Kies juiste schoenen en kleding

Voordat je begint met hardlopen moet je ervoor zorgen dat je de juiste kleding en schoenen uitzoekt. Gebruik hardloopschoenen die geschikt zijn voor jouw loopstijl, lichaamsgewicht, type voet en trainingsomgeving (wegtraining en duintraining bijvoorbeeld).

Als je nu aan de zware kant bent, koop dan schoenen met extra demping en stabiliteit van een goed merk. Denk aan Nike of Asics hardloopschoenen, deze merken hebben super trendy schoenen die ook nog eens lekker lopen! Naast het kiezen van goede schoenen is ook de keuze van kleding belangrijk. Je zal zien dat je motivatie compleet wegzakt als je schoenen en kleding niet lekker zit of er niet uitziet.

Bij ieder jaargetijde moet je waarschijnlijk opnieuw ontdekken wat op dat moment het lekkerst loopt. Bij bijvoorbeeld Hardloop-geest vind je enorm veel kleding en schoenen voor het hardlopen.

2 Begin rustig aan

Nadat je schoenen en kleding hebt uitgezocht gaat het echte werk beginnen. Als beginnende hardloper heb je het vrij simpel, je zult al snel zien dat je conditie erop vooruit gaat. Doe het wel rustig aan de eerste 8 tot 10 weken zodat je lichaam kan wennen aan het sporten, dit voorkomt blessures.

Ook zijn er verschillende apps en websites waarop je trainingen kan vinden. Dit kan erg handig zijn als je niet goed weet waar je moet beginnen.

3 Luister naar je lichaam

Nu je conditie langzaam maar beter vooruit gaat is het belangrijk dat je naar je lichaam luistert. Maak het niet te gek en stop als je het gevoel hebt dat je te ver gaat. Houd als richtlijn aan dat je bij kortere duurlopen je nog rustig moet kunnen praten zonder al te veel hijgen.