Karl Lagerfeld aangeklaagd door New Balance

Schoenenmerk New Balance, momenteel razend populair en blijkbaar valt dit ook erg in de smaak bij grote modehuizen en designers. Want waar een H&M of een Zara zich meestal laat inspireren door een Chanel of een Kenzo, lijkt dat nu een keer andersom te zijn en dat door modekoning Karl Lagerfeld nog wel. Sneakermerk New Balance beschuldigt het brein van Chanel namelijk van plagiaat!

K Vs. N?

Volgens TMZ eist New Balance dat Karl Lagerfeld stopt met het produceren van een bepaald model. Het gaat om een zwarte sneaker van het label van Karl Lagerfeld voorzien van witte details die erg schijnt te lijken op een design van New Balance. Het enige verschil tussen beide sneakers is dat er op het design van Karl Lagerfeld een K staat aan de zijkant, terwijl die van New Balance een N bevat.

Copycat alert

Volgens New Balance maken zij dit design al sinds de jaren ’70 en had Lagerfeld moeten weten dat dit niet een eigen ontwerp was. Beide partijen hebben nog niet gereageerd op het gerucht. Wij houden je op de hoogte. Wat vind jij? Is dit een typisch copycat geval of niet?