Ja, ik wil! Maar welke trouwschoenen draag ik?

Het wedding seizoen is aangebroken! Met bruiloften van Poppy Delevingne en het huwelijk van Kim Kardashian en Kanye West komen we allemaal in de trouwsfeer. Vooral voor de bruid is dit dé grote dag en mag er niets mis gaan. Jurk? Check! Sluier? Check! Haar & Make Up? Check! Schoenen? Ja… dit kan nog wel eens een probleem zijn, want hoe maak je de juiste keuze voor je bruidsschoenen. Het lijkt vaak simpel, maar dit kan in real life nog weleens tegenvallen.

Trouwschoenen

Trouwschoenen, wat zijn dat eigenlijk? Voor de ene bruid betekent dat de mooiste schoenen die je maar kunt dragen op die dag en de ander denkt aan comfort. Dus hoe kies je de juiste schoenen? Deze is afhankelijk van een aantal factoren.

De jurk

Je zal er in de eerste instantie niet zo bij stil staan, maar de juiste schoenen zijn enorm belangrijk voor je jurk. De lengte van de bruidsjurk (tenzij je in een kort jurkje trouwt) moet afgestemd zijn op de hoogte van hak van de schoenen die je draagt. Deze lengte wordt namelijk opgeteld bij de lengte van de jurk. Houd hier dus tijdens fittings van je wedding dress rekening mee!

De locatie

Waar, waar en nog eens waar? De locatie van de bruiloft is heel belangrijk. Want trouw je op het strand? Dan zijn blote voeten een optie óf een paar wedge sandalen. Ga je voor een kasteel? Hou dan rekening met stenen en gras. Een plateau is dan een goede optie.

De duur

Je bruiloft is een dag om nooit te vergeten en het liefst heb je dat deze niet eindigt, pas wanneer je die vreselijke pijn ervaart van je voeten. Je staat er immers de hele dag op en dat dansen en rondlopen kan je voeten opbreken. Af en toe die schoenen uit doen is dan heerlijk om je voeten even te laten ontspannen. Je kunt daarom gebruik maken van verschillende schoenen tijdens die dag. Draag bijvoorbeeld voor de fotoshoot een paar sexy stiletto’s á la Louboutin en wissel deze tijdens de receptie en het feest om voor een paar sandalen met een plateauzool.

Kleur

Vroeger was het de bedoeling dat trouwschoenen ook echt op trouwschoenen leken. Denk daarbij aan materialen als glanzend satijn, details van parels en kleuren als ivoor en gebroken wit. Tegenwoordig maakt het allemaal niet meer uit en kiezen de meeste bruiden voor de gekste kleuren. Denk bijvoorbeeld aan Carrie Bradshaw die de trend zette in Sex and The City met haar kobaltblauw Manolo Blahnik’s. Rood, blauw en knalroze kunnen namelijk net zo goed onder een bruidsjurk als de traditionele kleuren.