Iris van Herpen en United Nude 3D ontwerp

Modeontwerpster Iris van Herpen heeft samen met Rem D. Koolhaas,de oprichter van het schoenenlabel United Nude, een 3D-geprinte schoen ontworpen. Stratays, een international 3D- designer werkte ook mee aan het ontwerp.

Vijfde couturecollectie

Deze schoen werd ontwikkeld ter gelegenheid van de vijfde couturecollectie die Iris van Herpen begin juli in de Parijse Couture Week presenteerde. Iris van Herpen’s vijfde couturecollectie is geïnspireerd op de natuur. Dit is ook duidelijk te zien aan het ontwerp van de 3D-schoen. De organische vorm van deze schoen  doet duidelijk denken aan het wortelstelsel van een banyanboom.

 Iris van Herpen en United Nude 3D ontwerp. Lees hier alles over de samenwerking tussen Iris van Herpen en United Nude over het 3D schoenen project.

United Nude

De 3D-schoen wordt in een gelimiteerde oplage op de markt gebracht. De schoen is o.a. online bij United Nude te krijgen voor de prijs van € 1.500,–.

Over Iris van Herpen

Iris van Herpen studeerde in 2006 af aan de ArtEZ in Arnhem. Ze liep stage bij Alexander McQueen in London en begon in 2007 met een label onder haar eigen naam. In 2011 werd haar 3D-jurk door Time Magazine uitgeroepen tot één van de 50 beste uitvindingen van dat jaar. In datzelfde jaar won ze de Dutch Fashion Award en trad ze als gastlid toe tot de Chambre Syndicale de la Haute Couture, die ontwerpers kan benoemen tot haute couturier.

Zelfexpressie

Iris van Herpen haar werk is heel persoonlijk. Ze beschouwt mode als een vorm van zelfexpressie waarbij zij haar associaties en fascinaties over de werkelijkheid van alledag vertaalt naar een collectie. Wie de Iris van Herpen schoenmodellen kent, weet waar dit toe kan leiden.