Hou het deze winter lekker warm met slaapzakschoenen

Voeten zijn over het algemeen niet blij met koude temperaturen. Vooral in de winter is het belangrijk om ze goed warm te houden. Gelukkig zijn kampeervriendelijke schoenen dit seizoen zeer populair. Van sneeuwdichte laarzen met gewatteerde binnenkant tot heuse slaapzak schoenen: er is voor elk wat wils. Heb je nog nooit van slaapzak schoenen gehoord? In dit artikel vertellen we je er alles over!

Wat zijn slaapzak schoenen?

Zoals de naam al zegt passen slaapzak schoenen als een soort mini slaapzak om je voet heen. Daardoor heb je gelukkig nooit meer last van koude enkels en tenen. Het is dan ook niet verrassend dat de populariteit van de slaapzakschoen tot grote hoogtes is gestegen. De binnenkant is superzacht omdat het is gewatteerd en water en kou kunnen de schoen niet binnendringen. De slaapzakschoen zorgt dan ook voor een comfortabel gevoel wanneer je bijvoorbeeld in de koude natuur verdwijnt. Voor kampeerders en andere avonturiers is het dan ook zeer geschikt.

Wanneer draag je slaapzak schoenen?

Diverse merken bieden tegenwoordig slaapzak schoenen aan. Zo kun je onder andere terecht bij ‘Teva Ember Moc’. De schoenen van dit merk zijn net zo zacht als pantoffels en voelen aan als een slaapzak voor je voeten. Ze zijn erg populair onder kampeerders en reizigers. Maar je kunt ze natuurlijk ook dragen tijdens het uitlaten van de hond. Wie vooral gaat voor comfortabel in plaats van modieus is er ongetwijfeld blij mee.

Wandelen in de kou

Veel sportschoenen zijn zo ontworpen dat ze lucht beter doorlaten. Dit is echter niet bepaald ideaal tijdens koude en natte omstandigheden. Een slaapzakschoen is wat dat betreft een betere keus. Of kies voor laarzen van leer om de kou buiten te houden. Aan de andere kant zijn laarzen vaak niet flexibel, maar een beetje stijf. Daardoor kun je snel last krijgen van pijnlijke schoenen. Heb je liever toch geen slaapzakschoen? Dan zijn wandelschoenen van goede kwaliteit natuurlijk ook een prima keuze.

Draag dunne sokken tijdens het wandelen

Tenslotte hebben we nog een aantal tips om ook zonder slaapzakschoen te  genieten van lekkere warme voeten. Zo is het belangrijk om tijdens een lange wandeltocht in de natuur zweetwerende dunne sokken te dragen. Dit houdt je tenen warm zonder dat je last krijgt van zweetvoeten. De sok is namelijk niet te dik en te warm, waardoor je altijd comfortabel leeg. Een tip is om SmartWool sokken te dragen. Deze zijn eenvoudig te wassen in de machine en voelen zacht aan. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende diktes. Een andere truc is het dragen van kniehoge nylons aan de binnenkant.

Zakje om de bovenkant van de schoen

Maak je een lange wandeltocht in de kou? Dan kan het ook helpen om een plastic broodzakje om de bovenkant van je schoen, de bovenvoet en de tenen te dragen. Daardoor voorkom je dat koude lucht de tenen bereikt. Tegelijkertijd zweet je niet an de onderkant van de voet, wat nare luchtjes en schuren voorkomt. Het voordeel van een plastic zakje is dat het dun genoeg is om over je schoen te passen. Bovendien kun je het na afloop gemakkelijk weggooien.